A PSV megtartaná Dzsudzsákot, csatárokat hozna mellé

Vágólapra másolva!
2011.05.19. 12:12
null
Dzsudzsák Balázs mellé minőségi csatárokat igazolna a nyáron a PSV (Fotó: Action Images)
Címkék
A holland bajnokságban a 3. helyen végző és ezzel a Bajnokok Ligája 2011–2012-es idényéről lemaradó PSV nem akarja eladni Dzsudzsák Balázst és többi sztárját, inkább új játékosokkal bővítené keretét a nyáron. Erről Marcel Brands, a klub sportigazgatója beszélt a goal.com-on ma megjelent nyilatkozatában. Ezzel összhangban Pedro Salazar Hewitt, a PSV szóvivője cáfolta, hogy megegyeztek volna a szélső vételáráról az orosz Anzsi Mahacskalával.

„Meg akarjuk tartani a legjobbjainkat, ahogy Dzsudzsákot is – mondta Brands. – A télen új szerződést írt alá, és nem azért kötöttük meg vele, hogy most elmenjen. Tisztában vagyunk vele, hogy egyszer majd Dzsudzsák és Erik Pieters is elhagyja a klubot, de ennek reményeink szerint még nem jött el az ideje.”

DZSUDZSÁK 4. AZ EL GÓLLÖVŐLISTÁJÁN
Holtversenyben negyedikként végzett a labdarúgó Európa-liga idei szezonjának góllövőlistáján Dzsudzsák Balázs. A legeredményesebb Radamel Falcao, a végső győztes FC Porto kolumbiai csatára lett rekordot jelentő 17 találattal.
Dzsudzsák öt találattal lett negyedik, többek között a tavaly nyáron Zalaegerszegről a lengyel Lech Poznanba igazolt lett Artjoms Rudnevs is ugyanennyi alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.
AZ EL GÓLLÖVŐLISTÁJA
17 gólos: Radamel Falcao (kolumbiai, Porto)
11 gólos: Giuseppe Rossi (olasz, Villarreal)
6 gólos: Tomás Necid (cseh, CSZKA Moszkva)
5 gólos: DZSUDZSÁK BALÁZS (PSV), Frédéric Kanouté (mali, Sevilla), Wilfried Bony (elefántcsontparti, Sparta Praha), Nilmar (brazil, Villarreal), Artjoms Rudnevs (lett, Lech Poznan), Edinson Cavani (uruguayi, Napoli), Fredy Guarín (kolumbiai, FC Porto), Artyom Milevszkij (ukrán, Dinamo Kijev)

A goal.com információi szerint angol, spanyol és olasz élvonalbeli klubok állnak sorban a magyar középpályásért, az internetes oldal úgy tudja, a Liverpool és a Manchester United is élénken érdeklődik iránta.

Brands, aki nem először beszélt Dzsudzsák megtartásáról, nyilatkozatával inkább azt üzente az érdeklődőknek: fizessék meg a bajnokságban 33 meccsen 16 gólt és 13 gólpasszt jegyző magyar válogatott játékos árát. Dzsudzsákot szerdán a Mahacskalával hozta össze az orosz sajtó, amely szerint a két klub már megegyezett a játékos vételáráról. Ezt azonban cáfolta a PSV szóvivője, Pedro Salazar Hewitt, aki szerint egyetlen klubbal sem folynak konkrét tárgyalások a szélső eladásáról.

A goal.com szerint Dzsudzsák értéke 12.5 millió euró.

„Dzsudzsák eladása a keret gyengülésével járna, de nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt megengedjük magunknak, inkább erősítenünk kellene – folytatta a goal.com-on megjelent nyilatkozatát Brands. – Három vagy négy új minőségi játékosra van szükségünk, főleg csatárokra. Van egy sérült és egy kölcsönből visszatérő támadónk, de két új csatár és egy középpályás is kell. Először Hollandiában nézünk körül, aztán külföldön is.”

A sportigazgató szerint Ruud van Nistelrooy ezen a nyáron biztosan nem tér vissza a klubhoz.

„Nem tárgyalunk vele, mert bár mindig szívesen látjuk, és örülnénk, ha visszatérne, nem hiszem, hogy már most hazajönne. Nemrég beszéltem az ügynökével, aki elmondta, nagyon sokan érdeklődnek iránta, és csoda lenne, ha minket választana, még a hollandnál jobb bajnokságban is kényelmesen megállja a helyét” – mondta Brands a szabadon igazolható veterán támadóról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik