Anderlecht: „Mindenképp szükségünk van Juhászra”

Vágólapra másolva!
2011.08.10. 07:46
null
Juhász Roland a jelek szerint az új idényben is az Anderlecht színeiben harcolhat, amely az Európa-liga miatt is ragaszkodik hozzá (Fotó: Fotó: Action Images)
A Nemzeti Sport Online hétfőn elsőként számolt be arról, hogy a Rangers negyedik ajánlata ellenére kútba esett Juhász Roland skóciai szerződése, mert az Anderlecht ragaszkodott a védőhöz. A futballista menedzsere, Filipovics Vladan felháborodottan nyilatkozott a történtekről, véleménye szerint a belga klub megszegte az egy évvel ezelőtti ígéretét, és lépésével tönkreteheti a játékos pályafutását. Most hallgattassék meg a másik fél is: a brüsszeliek sajtófőnöke, David Steegen válaszolt a Nemzeti Sport megkeresésére.

Nehezen nyugszanak a kedélyek Juhász Roland körül. A védő hiába érezhette magát fél lábbal már a Rangersnél, hétfő estére kiderült, a skótok hiába kínáltak a hírek szerint nagyjából négymillió eurót (több mint egymilliárd forintot), az Anderlecht vezetői végül az asztal alá söpörték az ajánlatot.

Kíváncsiak voltunk, vajon miért nem engedték el a futballistát a belgák, ezért kedd délután tárcsáztuk az Anderlecht székházát. A sajtófőnök meglehetősen szűkszavú volt.

„Amit erről az ügyről mondhatok: a két klub álláspontjai végül nem találkoztak – mondta David Steegen. – Mérlegelnünk kellett, hiszen Juhász Roland rendkívül fontos játékosa a klubnak, márpedig határozott céljaink vannak, az Európa-liga csoportkörébe szeretnénk jutni, s ehhez mindenképpen szükségünk van rá. Ilyen kvalitásokkal ennyi pénzért egyszerűen nem engedhettük el."

Amikor a sajtófőnöknek felvetettük, hogy egy évvel ezelőtt a belga egylet elöljárói a szavukat adták, ilyen ajánlat esetén távozhat a labdarúgó, egy pillanatra elhallgatott, majd megjegyezte, erről nincsenek információi.

„Én erről nem tudok. Egy biztos, a játékos szerződésében biztosan nincs benne, hogy meghatározott összeg ellenében távozhat tőlünk" – fogalmazott David Steegen.

Ráadásul a pénz most nem minden az Anderlechtnél. A lila-fehér klub nemrégiben söpört be 22 millió eurót Romelu Lukakuért a Chelsea-től – ebben a megvilágításban a Juhász Rolandért kínált négymillió aprópénz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik