Anglia: Gróf Dáviddal megesett a csoda, a Wembleybe védte csapatát

Vágólapra másolva!
2011.03.23. 16:06
Gróf Dávid, az angol labdarúgó-bajnokság ötödik vonalában szereplő Mansfield Town magyar kapusa egyik gyermekkori álmát valósíthatja meg május hetedikén, amikor csapata az FA Trophy május 7-i döntőjében pályára lép a Wembleyben – derült ki a BBC Radio Nottingham adásából.

A Mansfield Town a Luton Town elleni hét végi elődöntő-visszavágó sikeres teljesítésével jutott be az angol 5., 6., 7. és 8. vonal csapatai számára kiírt FA Trophy döntőjébe, amelyet hagyományosan az angol labdarúgás londoni szentélyében, a Wembleyben rendeznek meg.

„Szinte el sem tudom hinni – idézi a BBC honlapja a fiatal magyar kapust. – Nemcsak én, hanem az egész családom egy álom megvalósulásaként éli meg ezt. Egészen kicsi koromtól rajongok az angol futballért."

Gróf Dávid a harmadik ligás Notts County alkalmazottja, ám február óta kölcsönben a Mansfieldet szolgálja, és az első számú kapus, Alan Marriott sérülése miatt rendszeresen védési lehetőséghez is jut – ő védett a Luton elleni elődöntő mindkét mérkőzésén (1–0, 1–1), a beszámolók szerint az elsőn egészen kiválóan.

„Mindig is Angliában akartam játszani, és előttem a lehetőség, hogy játékosként érkezzek az angolok nemzeti stadionjába. Mindössze huszonegy éves vagyok, káprázatos, hogy ilyen gyorsan eljuthatok a Wembleybe!" – folytatta a magyar játékos.

A május hetedikei fináléban a szintén ötödik ligás Darlington lesz a Mansfield ellenfele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik