Ausztria: ma magyar rangadó az aranyért, Sáfár Szabolcs bizakodó

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 14:07
Az osztrák bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést vív ma este a Szabics Imrét foglalkoztató Sturm Graz és Sáfár Szabolcs csapata, az Austria Wien. A bécsiek magyar kapusa szerint a döntetlennel sem járnának rosszul.

Sáfár a múlt hét végén kapott először játéklehetőséget ebben a bajnokságban, védéseivel sikerült hozzájárulnia a négyes nyeretlenségi sorozat megszakításához, és úgy fest, Karl Daxbacher vezetőedző az éllovas Sturm elleni rangadón is számít a rutinjára.

„Tisztában vagyok a meccs jelentőségével, de bárki lenne az ellenfél, az én feladatomat nem befolyásolná" – érzékeltette Sáfár, hogy 36 évesen nem rettenti meg a nagy tét. A graziak elleni egyéni mérlegéről (négy győzelem, hét döntetlen, két vereség a bajnokságban, továbbá három kupasiker) elmondta:

„Szép emlékeim vannak a Sturmról, még ha nem is adok sokat a statisztikákra. Úgy vélem, a mostani mérkőzésen egy pontot szerezve is jó pozícióban maradhatunk az aranyéremért zajló versenyben" – idézi az Austria honlapja a magyar kapust.

Négy fordulóval a zárás előtt Sturm (56 pont), Salzburg (56), Austria (54) a sorrend az első három helyen (a Bodnár Lászlót soraiban tudó Salzburg már lejátszotta mérkőzését a hétközi fordulóban, 4–2-re legyőzte a Kapfenberget).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik