Az Anderlecht a Rangers 2.5 millió fontját is kevesli Juhászért

Vágólapra másolva!
2011.07.29. 11:40
null
Juhász (balra) vív fejpárbajt Van Nistelrooyjal (Fotó: Action Images)
Címkék
Hiába emelt jelentősen ajánlatán a skót Rangers – 1.5 millióról 2.5 millióra –, a belga Anderlecht labdarúgócsapata továbbra sem adja el a gárda egyik legértékesebb játékosának nevezett magyar válogatott középhátvédet, Juhász Rolandot.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Rangers eredetileg 1.5 millió fontot ajánlott Juhászért, ám azt klubja, az Anderlecht elégtelennek minősítette. Közben a skótok megszerezték az olasz Palermo román belső védőjét, Dorin Goiant, de azt is megerősítették, hogy a magyar védőről ettől még nem mondtak le. Sőt, szándékuk bizonyításaként egymillió fontot tettek hozzá első ajánlatukhoz, kis túlzással megduplázták a tétet.

A skót Evening Times értesülése szerint Ally McCoist menedzser kulcsigazolásként kezeli Juhász – illetve vele párhuzamosan Wesley Verhoek – szerződtetését. Az erősítésre négymillió fontot szánna – Juhászért 2.5-et, a Den Haag szélsőjéért 1.5-et –, de nagyon úgy néz ki: ha le tud mondani Verhoekről, akkor esetleg megkaphatja Juhászt. Legalábbis nagyságrendileg akkor már ott tart a dolog, hogy azt a belgák nem utasítanák vissza élből. Bár kezet alighanem akkor sem adnának rá könnyű szívvel...

„Megkaptuk a Rangers második ajánlatát is, de még az is messze elmarad a mi értékünktől" – nyilatkozta a klub nevében a belga együttes szóvivője, majd megemlítette: Juhász nemzetközi tapasztalatokkal bíró, rutinos védő, ennek ismeretében értéke is magasabb.

„Nem áll szándékunkban mindenáron eladni Rolandot, akivel hosszú távon számolunk, ezt bizonyítja, hogy az előző szezonban hosszabbítottunk vele szerződést. Ő az egyik vezetője, meghatározó egyénisége csapatunknak, az egyik legrutinosabb játékosunk. Ugyanakkor az Anderlecht és a játékos számára is megtisztelő, hogy más klubok ilyen intenzíven érdeklődnek iránta, és ajánlatot is tesznek. De ezen nem lepődünk meg, hiszen Juhász nagyon jó játékos."

Az Anderlecht ügyvezetője, Herman van Holsbeeck a múlt héten konkrétumokról is beszélt: a sportvezető úgy vélte, Juhász reális piaci értéke négymillió font. A transfermarkt.de mértékadó német honlap még ennél is magasabbra taksálja a középhátvéd értékét, hiszen átszámítva 4.5 millió fontot jelölt meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik