Buzsáky: Gyúrnom kell a szombati fiesztára

Vágólapra másolva!
2011.05.02. 16:45
null
Buzsáky reméli, pályára léphet az utolsó meccsen (Fotó: Action Images – archív)
A Queens Park Rangers a hétvégén megnyerte az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságot (Championship), így feljutott az élvonalba. Buzsáky Ákos a Nemzeti Sportnak elmondta, majd' szétszedték őket az ünneplő szurkolók, és a válogatott középpályás már gyúr a szombati fiesztára – felsőtestre.

Buzsáky Ákos régi álma vált valóra azzal, hogy a QPR feljutott a Premier League-be a hétvégén. A magyar válogatott futballista elmondta, a Watford ellen szombaton 2–0-ra megnyert bajnoki után szinte el kellett menekülniük az ünneplő szurkolók elől.

„Kétezer-öt januárjában azért igazoltam Angliába, hogy egyszer majd a Premier League-ben futballozhassak, vagyis a szombati győzelemmel az álmom valóra vált – mondta boldogan Buzsáky Ákos a Nemzeti Sportnak, aki gól nélküli állásnál lépett pályára, így kivette részét a sikerből. – Jobb oldali középpályásként szálltam be a hetvenötödik percben, és mert addig meglehetősen kapkodva futballoztunk, próbáltam stabilitást adni a csapatnak. Azt nem állítom, hogy nagyon sokszor voltam játékban, azonban rendre pontosan játszottam meg a labdát, elmozgásokkal üres területeket teremtettem a társaimnak.”

„Egy perce voltam még csak a pályán, amikor vezetést szereztünk, majd nem sokkal később szabadrúgást rúghattam, úgy huszonkét méterről a balösszekötő helyéről. Mit mondjak, bravúrral védett a kapus… A hajrában szereztünk még egy gólt, majd jöhetett az ünneplés. A szurkolóink berohantak a pályára, mi pedig, elkerülendő, hogy szétszedjenek bennünket, valamivel később az öltözőbe futottunk. A drukkereinket lovas rendőrök terelték vissza a szektoraikba, balhé szerencsére nem történt” – emlékezett vissza a játékos.

Buzsáky Ákos a bajnokságban tizennyolc meccsen jutott szóhoz, vagyis annak ellenére nem tudott alapemberré válni, hogy az egyik legnagyobb kedvenc. Persze a szakmai vezetők nem azért mellőzték, mert elégedetlenek voltak a hozzáállásával, vagy nem ismerték el a játéktudását, Buzsáky sérült volt. Még októberben sérült meg a térdében a porc, legközelebb csak februárban játszhatott bajnokit. Abban az időszakban, amikor újra fel kellett építenie magát, a kezdő tizenegy összeállt, jöttek az eredmények, így meg kellett értenie Neil Warnock menedzsert, hogy a többieket favorizálta. Szerződéséből még egy év van hátra, bízik benne, hogy edzésmunkájával helyet követel magának a csapatban – amely a legjobbak között szerepel majd.

„Szombaton a Leeds United ellen fejezzük be a bajnokságot, aznap ünnepelem a huszonkilencedik születésnapomat. Remélem, pályára léphetek, de addig is gyúrok. Nem lenne jó, ha a felsőtestemet látva az ünneplő szurkolók elhúznák a szájukat…” – mondta a középpályás.

A TELJES CIKKET – AMELYBŐL AZ IS KIDERÜL, MITŐL FÉLNEK A QPR-NÁL – A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik