Dzsudzsák első bajnokijára készül a Mahacskalában

Vágólapra másolva!
2011.08.06. 10:57
null
Dzsudzsák Balázs góllal hálálná meg az Anzsi bizalmát <br />(Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Dzsudzsák Balázs várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet a szombati Anzsi Mahacskala–Tom Tomszk (16.45) összecsapáson. A támadó szerint eljött az ideje, hogy bizonyítson, és jó játékkal szeretne bemutatkozni az első bajnokiján.

„Balázs, Isten hozott a családunkban!"

Dzsudzsák Balázst így köszöntötték a szurkolók két héttel ezelőtt Dagesztánban. A magyar kiírástól meghatódó balszélső a Zenit ellen még nem léphetett pályára – az orosz átigazolási szabályok miatt –, s akkor még nagyon távolinak tűnt az augusztus 6-i bemutatkozás.

Nos, végre elérkezett a nagy nap, amire Dzsudzsák Balázs régóta várt: első tétmérkőzését játssza szombaton az Anzsi Mahacskalában.

„Rettentően boldog vagyok, nagyon vártam már az első bajnoki mérkőzést, ráadásul hazai pályán mutatkozhatok be a csapatban – mondta péntek délután Dzsudzsák Balázs. – Elfoglaltuk a szállást, este pedig még egy könnyed átmozgató edzés várt ránk, barátkozhattunk kicsit a talajjal, hiszen új pályánk van, igaz, a Zenit ellen már ott játszott a csapat. Nagyjából egyórás volt a tréning, utána pedig közös vacsora volt a program. Szombaton a taktikai értekezleten derül ki, hogy kik alkotják a kezdőcsapatot. Bízom benne, hogy a találkozó elejétől már a pályán leszek, úgy is készülök, illetve készültem egész héten. Sőt az egyik edzésen az én csapatom nyerte meg az >>Anzsi kupát<<, amelyen Roberto Carlos és Mbark Buszufa is a csapattársam volt, ráadásul az én gólommal nyertük meg a bajnokságot."

Dzsudzsák Balázs az edzéseken már megmutatta, milyen remek futballista, szombaton tétmérkőzésen bizonyíthat.

„A legfontosabb, hogy a hétvégén végre bemutatkozhat az új sztárunk, Dzsudzsák Balázs" – írta a klub honlapja a találkozó előtt.

Bizony, a magyar szélsőt óriási sztárként kezelik.

„Élvezem a helyzetet – ismerte el a 37-szeres válogatott. – Itt egészen mások a körülmények, mint eddig bárhol, ahol megfordultam. Ahogy már korábban is említettem, tényleg mindent megtesznek a játékosokért, hogy csak a futballra kelljen fókuszálniuk. A klubvezetőség, az edzők, a szurkolók is bíznak bennem, sok tiszteletet és még több szeretetet kapok tőlük. Ezért is várom már nagyon a mérkőzést, mert szeretnék végre bizonyítani, és szeretném meghálálni mindazt, amit eddig kaptam."

A 12. helyen álló Tom Tomszk ellen erre meg is lesz a lehetősége.

„A Zenit ellen veszítettük el a hazai veretlenségünket, úgyhogy már csak azért is győznünk kell – tette hozzá Dzsudzsák Balázs, akinek csapata jelenleg ötödik a Premjer-ligában. – Persze ez nem lesz könnyű, hiába van mögöttünk az ellenfelünk, erre az edzőnk is felhívta a figyelmünket. Kiemelte, hogy a Tom Tomszk a bajnokság meglepetéscsapata, és elsősorban a kontratámadásokra kell majd odafigyelnünk. A találkozót követően repülünk vissza Moszkvába, majd vasárnap megyek haza Magyarországra, hogy együtt készüljek a válogatottal az Izland elleni mérkőzésre. Igaz, barátságos mérkőzés lesz, de nyerni szeretnénk, mert kell az önbizalom, valamint a sikerélmény az őszi selejtező-mérkőzések előtt. A vb-selejtező sorsolásáról pedig csak annyit, hogy kerülhettünk volna könnyebb csoportba, nem lesz egyszerű feladatunk, az biztos."

Ha jó játékkal, esetleg góllal vagy gólpasszal veszi ki a részét az Anzsi hétvégi győzelméből, Dzsudzsák Balázs hamar első számú kedvenccé válna Dagesztánban – és újabb transzparensekre számíthatna.

PREMJER LIGA
19. FORDULÓ
Anzsi Mahacskala–Tom Tomszk 16.45

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik