Erős Gábor visszatér Görögországba

Vágólapra másolva!
2011.08.29. 10:49
null
A középpályás elhagyja a bolgár Lokomotiv Plovdivot
Címkék
Bár a Szélesi Zoltánt foglalkoztató Voloszt kizárták a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, a helyette a legmagasabb osztályba kerülő Doxa Drama magyar játékost szerződtet a legutóbb a Lokomotiv Plovdivban szereplő Erős Gábor személyében.

 

Erős Gábor nagy valószínűséggel otthagyja Bulgáriát, és a görög élvonalba igazol. A Lokomotiv Plovdiv magyar játékosa ezt megerősítette a Nemzeti Sport Online kérdésére is.

„A hírekkel ellentétben nem bontottuk fel még a szerződést, de hamarosan ez is megtörténhet. A görög Doxa Drama együttesétől kaptam ajánlatot, és nagy valószínűséggel ott folytatom.”

Erős elmondta, hogy két napot töltött a Doxa csapatánál, orvosi vizsgálaton is részt vett, a klubváltás most már tényleg csak rajta múlik. Az északkelet-görögországi együttes azután lett az első osztály tagja, hogy kizárták a Kavalát és a Voloszt.

„Nem titok, a Lokomotivnál nagy összeggel tartoznak nekem, de ha sikerül megegyeznem a görögökkel, akkor ezt elengedem. Mert már tényleg csak a megegyezésen van a hangsúly, mivel kaptam egy szerződéstervezetet, de a fizetés igencsak karcsú. Nem mintha telhetetlen lennék, de a görög élvonalhoz képest keveset akarnak fizetni.”

De mi történik, ha a felek egyike sem enged az álláspontjából?

„Akkor sem történik tragédia, maradok Bulgáriában. Az elnökkel együtt néztem meg a hétvégi bajnokinkat, szerinte is helyem van a csapatban, és az edzővel is jó a viszonyom, elmondta, hogy számít rám. Viszont nagyon szeretem Görögországot, nem múlt el nyomtalanul az ott töltött három és fél év, szívesen visszatérnék. Persze gyorsan kell dönteni, hiszen augusztus 31-én lezárul az átigazolási határidő.”

Erős tervei szerint az utolsó évét tölti légiósként, utána még itthon is futballozna.

„Harmincegy évesen már nem lehetnek nagy terveim külföldön, jövőre minden bizonnyal hazatérek. Nem tudom még, hogy hova, de két csapat elsőbbséget élvez: az egyik a Győr, ahol nevelkedtem és élvonalbeli játékos lettem, a másik pedig a Ferencváros, ahol szintén szép időszakot töltöttem. Ha viszont itthon nem kérnek belőlem, akkor lehet, hogy elmegyek Ausztriába levezetni."

ERŐS: KEDDEN IRÁNY GÖRÖGORSZÁG!
Az interjú elkészülte után a görögök javítottak a feltételeken, így nem volt akadálya annak, hogy a magyar középpályás a Doxa Drama játékosa legyen. Erős már hétfőn szerződést bontott a Plovdivval, kedden pedig Görögországba repült, ahol már kedden aláírja az új kontraktust.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik