Filipovics: Mindent megteszek, hogy Gera és Huszti váltani tudjon

Vágólapra másolva!
2011.01.24. 13:19
null
Gera a kevés játéklehetőség miatt váltana (Fotó: Action Images)
Gera Zoltán menedzsere, Filipovics Vladan reggel a DIGI Sportnak adott interjúban elmondta, a Fulham magyar labdarúgója a kevés játéklehetőség miatt nagy valószínűséggel csapatot vált. A futballista iránt angol, német, olasz és spanyol klubok is érdeklődnek. Ugyanakkor a játékosügynök a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, nem Gera lehet az egyetlen a „csapatából”, aki napokon belül klubot válthat. Huszti Szabolcsnak (Zenit), Feczesin Róbertnek (Brescia), Tisza Tibornak (Újpest) és Lázok Jánosnak (Vasas) is szeretne új együttest találni.

„Szinte mindennap beszélek Zolival, aki elégedetlen, hiszen nem játszik annyit, amennyit szeretne. Remélem, napokon belül tisztázódik az ügye, és csapatot vált – nyilatkozta Filipovics Vladan, a válogatott játékosügynöke a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

„Vasárnap beszéltem a Fulham vezetőivel, hogy találjunk valamilyen megoldást, mert vannak olyan csapatok, amelyek elvinnék és fizetnének is érte. A nyáron lejár a szerződése, amit meg lehetne hosszabbítani egy évvel. Erre azonban nagyon kevés esély van" – tette hozzá Filipovics.

A menedzser a Nemzeti Sport Online kérdésére hozzátette, tisztában van vele, hogy Mark Hughes ragaszkodik Gerához, hiszen ő olyan játékos, akit bármikor be tud vetni, ha a szükség úgy hozza, ugyanakkor Gera állandó lehetőségre vágyik, nem akar 12. ember lenni.

„A Fulhamnek is az lenne az érdeke, hogy a télen eladja Zolit, hiszen ha nem teszi meg, akkor nyáron ingyen távozhat" – nyilatkozta a menedzser. Gera szerződésében egyébként szerepel egy kitétel, amely szerint a nyáron automatikusan meghosszabbodik a szerződése, de ez már aligha lép életbe, mert ehhez a hátralévő meccseken (pontosabban azok jelentős részén) kezdőként kellene pályára lépnie.

Gerát legutóbb a görög Panathinaikosszal hozták szóba, de a menedzser szerint nagyobb esély van arra, hogy a német, az olasz, vagy a spanyol élvonalból kerüljön ki a játékos új klubja, de az angol Premier League sem zárható ki, ám Gera nem ragaszkodik az angol első osztályhoz.

A Fulham légiósa mellett Filipovics egy másik futballistája, a Zenitben többnyire mellőzött Huszti Szabolcs is csapatot válthat a héten.

„Szabolccsal kapcsolatban is azt mondhatom, amit Geráról, vagyis mindent megteszek azért, hogy az átigazolási időszak január harmincegyedikei zárásáig új csapatba tudjon szerződni” – nyilatkozta az NSO-nak a menedzser.

Huszti iránt a nyáron Angliából többek között a Stoke City és West Ham United érdeklődött. Filipovics konkrét csapatneveket most nem említett, de elmondása szerint az angol vonal továbbra is él a szélsővel kapcsolatban.

Az F-Group menedzseriroda a két említett játékos ügye mellett több átigazolásnál is közreműködhet a napokban.

Feczesin Róbertet az olasz Brescia adhatja kölcsön, a csatár iránt érdeklődött a lengyel Wisla Kraków, de Lengyelországban csak februárban jár le az átigazolási időszak, így arra van nagyobb esély, hogy a Serie A újonca olasz másodosztályú csapatnak adja kölcsön a csatárt. A legfrissebb hírek szerint a Serie B-ben 18. helyen álló Ascoli vinné.

Az itthon játszó labdarúgók közül Lázok János (Vasas) és Tisza Tibor (Újpest) is hamarosan válthat, mert mindkettejüknek lejár a szerződése. A két támadó iránt a DVSC és a Győr is bejelentkezett, de ők elsősorban külföldre szerződnének.

„Más-más típusú játékosokról van szó, így nem okoz problémát, hogy egy poszton játszanak. Mindkét futballista iránt van érdeklődő, az ő ügyük is lezárulhat január végéig" – mondta kérdésünkre Filipovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik