Fülöp aláírt az Aszterasz Tripoliszhoz

Vágólapra másolva!
2012.07.14. 17:14
null
Fülöp Görögországban mutathatja meg, hogy lehet benne bízni
Címkék
A görög labdarúgó-bajnokságban szereplő Aszterasz Tripolisz hivatalos honlapján tette közé, hogy kétéves szerződést kötött Fülöp Mártonnal.

 

Igaznak bizonyultak a korábbi hírek, és a West Bromwichtól távozó Fülöp Márton Görögországban folytatja pályafutását, miután kétéves szerződést kötött az Európa-liga-résztvevő Aszterasz Tripolisszal.

Az Aszterasznál nem a magyar játékos lesz az egyetlen légiós, spanyol, brazil és argentin labdarúgói is vannak, és korábban Bárányos Zsolt személyében magyar futballista is játszott a csapatban.

Fülöp már nyilatkozott is a tripolisziak honlapjának:

„Elégedett vagyok, hogy egy ennyire szervezett csapathoz kerültem. Minden meccset szenvedélyesen élek meg, szeretném megmutatni a szurkolóknak, hogy jó üzletet kötött a klub velem. Remélem, minél többen kijönnek majd a stadionba, és biztatnak minket. Célunk, hogy minél messzebb jussunk az Európa-ligában és elöl végezzünk a bajnokságban" – nyilatkozta Fülöp.

Fülöp Márton 2004-ben távozott az MTK-tól Angliába, ahol nyolc évet töltött, ezalatt a Chesterfield, a Coventry City, a Sunderland, a Leicester City, a Manchester City, az Ipswich Town, legutóbb pedig a Gera Zoltánt is foglalkoztató West Bromwich kapuját védte. Az előző szezonban csak egyszer védett, az utolsó fordulóban az Arsenal ellen, amikor a kapott potya gólok miatt is a londoniak 3–2-re nyertek.

MEGNYUGTATÓ DÖNTÉS AZ ASZTERASZ

A görög futball közállapotait próbáltuk körbejárni a szombati Nemzeti Sportban, arra kíváncsian, jó döntés-e mostanság a görög Szuperliga mellett letenni a voksot, történetesen az Aszteraszt előnyben részesítve. Ebben Eugene Dadaliarasz helyi futballszakíró sietett a segítségünkre.

„Az Aszterasz abszolút megnyugtató, igencsak kedvező gazdasági helyzetben van, ami persze korántsem jellemző minden görög klubra – közölte kollégánk. – Az AEK Athén, Arisz Szaloniki, OFI Kréta hármas nagyon nagy bajban van, főleg az AEK, amely nem is indulhat a nemzetközi kupákban, de mindhármuknak izgulniuk kell azért is, hogy engedélyt kapjanak az első osztályú részvételre. Épp az AEK helyett szerepelhet az Európa-ligában a Tripolisz, amelynek gazdag tulajdonosa, rendkívül bő kerete, nagyszerű edzőcentruma van. Jó választás az Aszterasz, még úgy is, hogy a görög labdarúgás nívója úgy harminc százalékkal csökkent, körülbelül ugyanennyivel a klubok költségvetése is. Szóval nehéz helyzetben vagyunk. Kivételek persze akadnak, ilyen az Aszterasz is, de a legbiztosabb lábakon továbbra is az Olympiakosz áll, amely a folyamatos Bajnokok Ligája-részvételnek is köszönhetően szép summából gazdálkodhat. A Panathinaikosznál már felütötték fejüket bajok, ám mert sok dúsgazdag szurkolója van, a támogatásukkal kimászhatnak a slamasztikából."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik