Gera: Nem szeretném sajnálni magam

Vágólapra másolva!
2011.12.21. 13:08
null
Gera ebben az idényben már nem léphet pályára (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Gera Zoltán, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion külső keresztszalag-szakadást szenvedett középpályása először nyilatkozott súlyos sérülése óta, és a futballista elmondta, előre tekint, mert minél előbb újra játszani akar.


 

Gera Zoltán már három hete rehabilitációs munkát végez, miután megoperálták a térdét. A magyar futballista elmondta, nagyon csalódott volt a sérülés után, de már a visszatérés jár a fejében.

„Éreztem, hogy baj van, amikor kifordult a térdem. Ugyanúgy fordultam, ahogy egy meccsen vagy százszor fordul az ember, de valahogy leragadt a lábam, és kifordult a térdem. Csak abban reménykedtem, hogy nem súlyos a sérülés″ – idézte fel a Tottenham elleni bajnokin történteket Gera Zoltán a West Brom hivatalos honlapjának.

„Miután megvizsgáltak, láttuk a problémát, és igazuk lett az orvosoknak. Nagyon csalódott voltam, mivel éppen hogy elkezdődött számomra az idény, és nagyon élveztem azt a néhány meccset, amelyen pályára léptem. Öt hónapig voltam harcképtelen a bokám miatt, de annak ellenére, hogy ismét műtéten kellett átesnem, előre tekintek, mivel ami történt, az már a múlt. Újra egészségesnek kell lennem, és játszanom″ – jelentette ki a magyar válogatott középpályás.

„Nem szeretném sajnálni magam azért, mert nem játszhatok. Ez a futball része, úgyhogy ismét keményen dolgozom majd, és gyorsan visszatérek. És számomra a Premier League-ben elért minden egyes győzelem gyógyszer. Amikor a csapat nyert a Blackburn ellen, nagyon örültem. De amikor veszítünk, ugyanolyan csalódott vagyok. De úgy gondolom, hogy elég erős a csapatunk, nagyon jó együttesünk van. Csak el kell kezdenünk megnyerni a hazai meccseket, mert idegenben nagyon jó eredményeink vannak. Remélhetőleg kényelmesen kiharcoljuk a bennmaradást.″

„Az operációm jól sikerült, és már jól érzem magam. Mankókat használtam, de már nincs szükségem rájuk. Már tudok rendesen járni, és jól hajlik a térdem, a duzzanat lelohadt. Alig várom már, hogy újra futhassak, és labdával edzhessek″ – mondta Gera, aki sok időt tölt a West Brom új uszodájában, ahol sokat javult az állapota.

A játékos egyedül a Bolton ellen 2–1-re megnyert meccset játszotta végig ebben a szezonban az angol klubnál, és gólpasszt adott a találkozón, valamint az összecsapás egyik legjobbjának választották.

„Nagy erőt ad nekem, hogy játszhattam a csapatban, és jól éreztem magam. Ha visszatérek, és pár rossz meccsem lett volna, majd azután sérülök meg, akkor más lett volna a helyzet. Nagyon várom, hogy újra játszhassak a csapatban″ – jelentette ki Gera, aki hozzátette, a vallás nagyon sokat segít neki.

„Keresztény vagyok, és hiszek benne, hogy Isten segíthet nekem. Sok nehézségen mentem keresztül, és mindig Isten segítségével oldottam meg a problémákat. Ez a legfontosabb dolog. Várom, hogy újra egészséges legyek, már látom magamat a pályán. Biztos vagyok benne, hogy Isten segít nekem, és még erősebb futballistaként térek vissza.″

„A menedzsertől kezdve a játékosokig mindenki biztatott, és ez nagyon fontos egy labdarúgónak. A fizioterapeuták rengeteget segítettek a bokasérülésemnél, és ez most is így lesz. Jó kezekben vagyok, nem aggódom a felépülés miatt.”

Gera elmondta, nagyon elégedett, hogy a nyáron visszatért a West Bromhoz, ahol fantasztikus fogadtatásban részesült.

„Nagyon-nagyon örülök, hogy visszatértem. A hazai meccseken, amelyeken játszottam, nagyszerű fogadtatásban részesültem, és a sérülésemkor is éreztem a támogatást. Köszönetet szeretnék mondani nekik, remélhetőleg minél előbb újra láthatnak játszani. A szurkolók támogatása nagyon sokat jelent a játékosoknak.″

Gera számára felemás érzésekkel volt tele a hétvége, amelyen megsérült, mivel éppen akkor született meg kisfia, Jonatán.

„Szombaton megsérültem, vasárnap megvizsgáltak, és kiderült, hogy műtét vár rám. Még vasárnap éjszaka mentünk be a kórházba, és hétfő reggel megszületett a gyermekem. Szombaton és vasárnap kissé a padlón voltam, de hétfőn nagyon boldog és izgatott voltam. Nagyszerű érzés, amikor az embernek gyermeke születik, főleg most, ezután a súlyos sérülés után.″

GERA ZOLTÁNNAL HOSSZÚ INTERJÚT OLVASHATNAK HOLNAP A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik