„Heti Dzsudzsák”: Gólok, Newcastle, Villarreal, Schalke

Vágólapra másolva!
2011.04.23. 14:41
null
Dzsudzsák Balázs gólja a Benfica ellen (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A legnagyobb nemzetközi átigazolási portálok egybehangzó véleménye szerint a PSV-ben futballozó Dzsudzsák Balázs lesz a nyári európai játékospiac egyik legkelendőbb „portékája", így nem csoda, hogy most már nap mint nap jelennek meg új hírek vele kapcsolatban. A Nemzeti Sport Online ezért új sorozattal jelentkezik –„Heti Dzsudzsák" címmel minden hét végén összefoglaljuk az azon a héten róla megjelent írásainkat és nyilatkozatait, hogy így is képet adjunk a szélsővel kapcsolatos legfrissebb történésekről.

Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV a Benfica elleni 2–2-es döntetlennel búcsúzott az Európa-ligától, ám a szélső gólt szerzett a találkozón, miként utána a Heracles elleni 2–1-es győzelem alkalmával is betalált múlt vasárnap – azzal a sikerrel az eindhoveniek élre álltak a bajnoki tabellán, így a magyar légiós elmondhatta, hogy jó hetet zárt. Ezek után borítékolható volt, hogy a következő napokban újabb csapatokkal kapcsolják majd össze a nevét.

A hét elején Angliában a már korábban szóba kerülő Everton mellett a Newcastle-val hozták hírbe a PSV labdarúgóját, míg Németországból a Schalke és a Dortmund érdeklődéséről lehetett hallani, majd az Aston Villa is felkerült a lehetséges kérők listájára.

Pénteken pedig Dzsudzsák nyilatkozta azt a fifa.com-nak, hogy legszívesebben Spanyolországban futballozna, de csak olyan csapatnál, ahol megvan az esélye az állandó játéklehetőségre, mert a kispadot még a Primera Divisiónban sem szeretné melegíteni.

A legfrissebb információk szerint esélyt is kaphat a spanyolországi folytatásra, ugyanis a vele kapcsolatban már előzőleg emlegetett Villarreal vezetői a hírek szerint ott voltak a Benfica elleni Európa-liga-negyeddöntő múlt heti visszavágóján, és már meg is kezdték a tárgyalásokat a PSV-vel a szélső szerződtetéséről. Más kérdés, hogy a helyi El Periódico Mediterráneo szakírója korábban arról beszélt a Nemzeti Sport Online-nak: nem lát esélyt arra, hogy a Villarreal 12 millió eurót vagy még többet kifizessen a magyar játékosért.

Úgy tudni, a Villarreal mellett már a Schalke is tárgyal a holland klubbal Dzsudzsákról. Az eindhoveniek egyébként nemrég még azt közölték, hogy hivatalos ajánlatot egyelőre nem kaptak a futballistáért.

„Végre kialudhattam magam, örülök a jó időnek – most éppen huszonkilenc fokos hőség van –, úgy érzem, feltöltődött az akkumulátorom, kimondottan friss vagyok. Hétfőn voltunk a csapattal paintballozni, együtt vacsoráztunk, és a programunkba iktattunk egy látogatást a rehabilitációs központba, ahol sérült, főként kerekes székbe kényszerülő gyerekeket látogattunk meg. Elmondhatatlan öröm töltötte el a lelkemet, amikor láttam őket mosolyogni, viháncolni, és persze nem mulasztották el megkérdezni: ugye, megnyeritek a bajnokságot?" – összegezte az elmúlt napokat a Nemzeti Sportnak adott interjúban Dzsudzsák Balázs.

„Vasárnap nyilván nem lesz egyszerű feladat megszerezni a három pontot Rotterdamban, mert ahogy hallom, a Feyenoord nagyon készül, bár a két együttes összecsapása különben is presztízscsata, egyik fél sem mehet biztosra. Az őszi tíz nullás győzelmünk ellenére sem. Biztos vagyok benne, hogy Simon Krisztiánék szívüket-lelküket kiteszik a pályán, igaz, ugyanez rólunk is elmondható, mert a pihenőnapoknak hála újra érzem az erőt, a magabiztosságot a csapatunkon. Három forduló van hátra a bajnokságból, ami tulajdonképpen három döntőt jelent – meg kell nyerni mind a három meccset, és akkor miénk az arany" – fogalmazott a szélső, aki természetesen a vele kapcsolatban megjelent pletykákra is reagált.

„A Newcastle Unitedot illetően ugyanazt tudom mondani, mint a többi érdeklődő együttes esetében: megtisztelő, ha egyáltalán szóba kerül a nevem. Nem szeretek, így most sem szeretnék az esetleges átigazolásomról beszélni, egész egyszerűen azért, mert nincs miről. Még nem érkezett el az ideje" – fogalmazott a 23 éves futballista.

DZSUDZSÁK GÓLJA A HERACLES ELLEN

 

GÓL A BENFICA ELLEN

 

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik