„Ismeretlen” magyar, Matondo az osztrák élvonalban

Vágólapra másolva!
2011.07.29. 16:07
null
Új fiú az új fiúk között – Matondo a fotó jobb szélén (Fotó: kleinezeitung.at)
Címkék
Az osztrák negyedosztályból igazolt magyar labdarúgót az osztrák élvonalbeli SV Kapfenberg: Matondo Franck Gerard három évre kötelezte el magát új klubjához.

A kongói apától, magyar anyától, Budapesten született középcsatár a BKV Előrében nevelkedett, korábbi felnőttcsapatai a Vasas, a német 1. FC Pforzheim, a REAC, az osztrák SC Melk és a szintén osztrák SV Straßwalchen voltak.

Utóbbi együttessel a salzburgi Landesligában szerepelt a 2010–2011-es évadban, amelyben gólkirályi címet jelentő 36 találatig jutott – ezzel irányította magára a KSV 1919 figyelmét, a stájerországiak háromszor is megnézték. A 183 centis, 26 éves támadó egy mérkőzésen játszott az NB I-ben (még Aczél Zoltán állította be a REAC-ba), a német Oberligában pedig 10 meccsen jutott szóhoz, és két gólt szerzett.

Viszonylagos tapasztaltsága ellenére sohasem volt még profi státuszban, a kapfenbergiekkel írta alá első profi szerződését, amely 2012. június 30-ig szól.

Werner Gregoritsch vezetőedző azt reméli a magyar-kongói kettős állampolgárságú Matondótól – aki egyelőre még nem mutatkozott be a Bundesligában –, hogy „vele új szelek fújnak majd a támadások vezetésénél".

Az osztrák Bundesliga – Szabics Imre (Sturm Graz), Sáfár Szabolcs (Wacker Innsbruck) és Waltner Róbert (Mattersburg) utáni – negyedik magyarja ekképpen fogalmazott az első kapfenbergi tréningek után: „Hozzá kell még szoknom az itteni tempóhoz, amely jóval magasabb, mint a negyedosztályban. Vannak kondicionális hiányosságaim, ami természetes, elvégre az utóbbi három évben alacsonyabb osztályokban futballoztam. Körülbelül harmincszázaléknyit adtam ki magamból, amire képes vagyok, de ígérem, néhány héten belül tökéletes erőállapotban leszek!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik