Juhász: Tárgyalok az Anderlechttel, de egyelőre maradok

Vágólapra másolva!
2011.08.17. 10:20
null
Juhász Roland a jövőben is ugyanúgy harcol az Anderlecht sikereiért, ahogy eddig (Fotó: Action Images)
Címkék
Hiába tett többször is egyre nagyobb összegről szóló ajánlatot Juhász Rolandért a Rangers, az Anderlecht korábbi szóbeli ígérete ellenére sem engedte el a magyar válogatott védőt, pedig a skótok utolsó próbálkozása már hárommillió fontról szólt. A történtek után Juhász Roland lépésre szánta el magát. Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, a védő találkozik klubja sportigazgatójával. Juhász a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az elmúlt hetek történéseiről és a tervezett találkozóról.


– Tényleg találkozik a héten Herman Van Holsbeeckkel, az Anderlecht sportigazgatójával?
– Igen, találkozom vele, de majd csak jövő hét szerdán – válaszolta érdeklődésünkre a 28 esztendős Juhász Roland, aki hat éve tartozik a patinás brüsszeli egyesülethez. – Lesz mit megbeszélnem vele.

– Csak nem az átigazolása kapcsán?
– Tulajdonképpen az lesz a téma, csak más megközelítésből . Azt szeretném, hogy mindenképpen vessük papírra a vételáramat, mert még egyszer nem akarok úgy járni, mint ezen a nyáron. Tavaly szóbeli ígéretet kaptam a vezérkar részéről, hogy megfelelő ajánlat érkezése esetén elengednek, márpedig a Rangers az elmúlt hetekben megfelelő ajánlatot tett, legalábbis az Anderlecht korábbi igényeinek megfelelőt. Erre még mindig itt vagyok Brüsszelben.

És marad is?
– Ezen a nyáron már biztos nem váltok csapatot, ezt a vezetők már kijelentették, ezért is szeretném elérni, hogy végre lenyomata legyen a vételáramnak. Egy darabig még az Anderlecht sikereiért futballozom.

Ezek után biztos nagyon könnyű lehet...
– Itt nem erről van szó. Nekem az Anderlecht a kenyéradóm, kutya kötelességem megtenni mindent a csapatért, különben is magammal babrálnék ki, ha elkezdenék durcáskodni bomlasztani a közeget. Ez egyébként sem jellemző rám. Néhány hete tart már a belga bajnokság, és akik láttak, egyöntetűen dicsérték a hozzáállásomat, a játékomat, és megmondom őszintén, edzés és meccs közben nekem sem azon jár az agyam, hogy mi lett volna, ha. Nem vagyok saját magam ellensége, dolgozom tovább, az legalább kifizetődő.

Nagyon csalódott?
– Hát arra nagyon kíváncsi lennék, ki terjesztette rólam, hogy miattam esett kútba a Rangers-szerződés. Elég sokat tanultam ezen a nyáron. És időnként felfoghatatlan, mennyire a pénz körül forog ez a csodálatos sportág.

Ha most nyáron nem is, télen talán klubot válthat.
– Ó, nem hiszem. Noha a mai futballban percről percre változhat minden, nem hiszem, hogy a télen olyan élénk érdeklődés mutatkozik majd irántam, mint most nyáron a skót bajnok részéről. Úgyhogy legközelebb egy év múlva lesz időszerű az esetleges távozásom, addig az Anderlecht labdarúgója maradok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik