Juhásznak megköti a kezét brüsszeli szerződése

Vágólapra másolva!
2011.05.27. 08:31
null
Juhász Roland tudja, hosszú távú szerződése miatt nem adná olcsón az Anderlecht vezetősége <br />(Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
Juhász Roland, a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésre és a San Marinó-i Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott alapembere a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, nem az Anderlechtben szeretne megöregedni, a belgánál erősebb bajnokságba vágyik, de tudja, futó szerződése miatt ezen a nyáron nincs sok esélye a klubváltásra.

 

– „Eljött a váltás ideje!" – jelentette ki lapunk hasábjain válogatottbeli társa, Dzsudzsák Balázs. Ön is így gondolja?
– Teljes mértékben. Szerintem is nevesebb csapatban kell folytatnia.

– Bocsánat, de arra voltam kíváncsi, hogy ön is klubot váltana-e?
– Már három éve ez a szándékom... Hatodik szezonomat húztam le az Anderlechtnél, és néha úgy érzem, elég volt. Valami ugyanakkor azt súgja, a nyáron lesz a legkisebb esélyem arra, hogy máshová igazoljak. A szeptemberben meghosszabbított megállapodás értelmében további három évig a brüsszeliek játékosa vagyok, és nem hinném, hogy a vezetők könnyen megválnának tőlem. Főleg úgy nem, hogy kivásárlási ár nem szerepel a szerződésben.

– Miért nem?
– A belgák nem engedték, hogy belevegyük. Az álláspontjuk persze érthető, hiszen így ők szabják meg az áramat, vagyis csak akkor adnak el, ha akarnak. Volt már rá példa, hogy valamelyik klub elvitt volna, ám az Anderlecht nem adta az áldását az ügyletre. Igaz, az is megesett, hogy én mondtam nemet.

– Kinek?
– A Zenitnek. Az oroszok három éve hívtak, azt követően, hogy megnyerték az UEFA-kupát. Az ajánlat kétségkívül vonzó volt, de mivel akkor huszonnégy múltam, a szakmai szempontok megelőzték az anyagiakat. Jelzem, ez most is így van, holott nemsokára huszonnyolc leszek.

– Az eszébe jutott már, hogy az Anderlechtben fejezi be a pályafutását?
– Ez kizárható. Még egyszer nem hosszabbítok. Ha ki is töltöm a hátralevő három évet, összesen kilenc esztendeig szolgálom a csapatot, úgy vélem, manapság ez becsülendő. Viszont ha eddig nem tettem le arról, hogy erősebb bajnokságban próbára tegyem magam, ezután is ez lesz a célom – ha végül úgy ér véget a karrierem, hogy ez a vágyam nem teljesül, csalódott leszek.

– Melyiket tekinti erősebb bajnokságnak?
– Az angolt, a németet, a spanyolt, az olaszt és a franciát feltétlenül.

– És a hollandot?
– Az más. Tóth Balázs, aki itt is, ott is szerepelt már, nemrég azt mondta nekem, Hollandiában egyszerűbb futballozni, mert arrafelé inkább játsszák a focit, mint Belgiumban.

– Az Ajax például előrelépést jelentene?
– Hogyne. Sőt még a PSV is...

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik