Két évvel hosszabbított a Genknél hőssé váló Köteles

Vágólapra másolva!
2011.08.24. 19:47
null
Köteles hosszabbított (Fotó: Action Images)
Címkék
Köteles László két évvel meghosszabbította eredetileg 2012 nyaráig tartó szerződését a Genkkel. A magyar kapus és a hetek óta tartó tárgyalássorozatot bonyolító Filipovics Vladan a Racing Genk–Maccabi BL-selejtező másnapján ült asztalhoz a belga klubvezetéssel, hogy aláírják a papírokat.

Nyilvánvaló, hogy a kedd esti, BL-főtáblát érő győzelem alkalmával nyújtott teljesítményével (a tizenegyespárbajban kétszer is hárított a magyar kapus) Köteles László újfent bizonyította, hogy nagy értéke csapatának. De nem pusztán a Haifa elleni produkciója miatt hosszabbított vele a belga klub.

„Nagyon örülök az új szerződésnek, mert ebben nincs opció, három évig a Genk futballistája vagyok, ami egyfajta nyugalmat biztosít az embernek. Ráadásul a feltételek sokkal előnyösebbek, mint a korábbiban, ami valljuk be, nem volt kifejezetten jó. Ha az elmúlt heteket, a Maccabi elleni keddi meccset, és ezt a szerdai megállapodást veszem, nyugodtan mondhatom: a sors visszaadta azt, amit az elmúlt évben elvett" – mondta a szerződéskötést követően Köteles.

„Tény, a klub drága pénzért kapust igazolt, de eddig én védtem, és nem is félek, mert tudom, ha továbbra is így teljesítek, nincs ok a változtatásra. Izgalmas idény elé nézünk, és bár nem kezdtük fényesen a bajnokságot, szeretnénk megvédeni a címünket" – tette hozzá a magyar kapus, aki a csapat nemzetközi kupaszerepléséről, céljairól is beszélt.

„ A BL-t sem vesszük félvállról, nem statisztaszerepre vágyunk: nem bánnám, ha két bombaerős csapat mellé egy verhető gárdát kapnánk a csoportba, hogy legyen esélyünk elcsípni a harmadik helyet, s folytatni az Európa-ligában."

KÖTELES HŐSSÉ VÁLT
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik