Kötelesről alkudozik a Genk és a DVTK

Vágólapra másolva!
2010.05.17. 21:59
null
Köteles jövője egyelőre kérdéses(Fotó: www.krcgenk.be)
Címkék
A belga élvonalban szereplő Racing Genk labdarúgócsapata tegnap Köteles Lászlóval (és Tőzsér Dániellel) a soraiban kiharcolta az Európa-liga indulást. A mérkőzést követően a belga klub vezetői jelezték a magyar kapus menedzserének, Filipovics Vladannak, hogy a következő szezonban is igény tartanak a játékos szolgálataira.

„A belgák ma hívtak fel, hogy a következő szezonra is szeretnék megtartani Kötelest" – válaszolta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a kapus ügyeit intéző Filipovics Vladan.

„Köteles a Diósgyőr labdarúgója, egy évre kölcsönbe került Belgiumba. A Genknek opciós joga van a kapus szerződtetésére, ha kifizeti azt a vételárat, amit a két klub tavalyi egyezségekor a DVTK rögzített. Egyelőre azonban a belgák alkudni akarnak ebből az összegből" – mondta Filipovics.

Úgy tudjuk, a Diósgyőr nem hajlandó engedni a vételárból, és a vezetők bíznak benne, hogy ha a Genkkel nem is sikerül megállapodni – ami a már kifizetett kölcsöndíjjal együtt megközelíti az ötven millió forintot –, lesz olyan csapat, amely hajlandó megfizetni Köteles vételárát.

A 25 éves kapus a bajnokság második felére vált alapemberré a Tőzsér Dánielt és Tóth Balázst is soraiban tudó Genknél, és bár az elmúlt hetekben a belga lapok arról írtak, hogy a vezetők már a magyar futballista utódját keresik, a jelek szerint még egyáltalán nem biztos, hogy Köteles elhagyja a csapatot.

Kötelesre Erwin Koeman szövetségi kapitány tartalékként számít a Németország elleni jövő szombati mérkőzésre készülő, ma kihirdetett válogatott keretben. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik