Légiósok: Mervó Bencéből kellemetlen meglepetés lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.06. 17:18
A Przeglad Sportowy lengyel sportlap arra jutott minapi elemzésében, hogy nem lenne meglepő, ha Mervó Bencét, a Slask Wroclaw magyar labdarúgóját az egyéves kölcsönszerződése lejárta előtt visszairányítanák a svájci Sionhoz.

A lap szerint az ok roppant egyszerű: Mervó Bence nem találja biztató tavaszi formáját, ha be is kerül a csapatba, képtelen élni a lehetőséggel – még nem szerzett bajnoki gólt ősszel, a statisztikái siralmasak, és immár egyértelműen a sokkal harcosabb, a védők figyelmét mindig lekötni képes Kamil Bilinski mögött van klubja csatárrangsorában.Mervó Bence nem találja biztató tavaszi formáját, ha be is kerül a csapatba, képtelen élni a lehetőséggel – még nem szerzett bajnoki gólt ősszel, a statisztikái siralmasak, és immár egyértelműen a sokkal harcosabb, a védők figyelmét mindig lekötni képes Kamil Bilinski mögött van klubja csatárrangsorában.

„Nehéz lenne vitába szállnom a statisztikákkal – idézi a szerző Mariusz Rumakot, a Slask vezetőedzőjét, aki a rossz mutatók okaira is rávilágított. – Bence ugyanolyan eséllyel pályázik a csapatba, mint a többiek, de látni kell, hogy ez a Slask jelentősen különbözik a tavasszal látottól. Megváltozott a keret összetétele, a csatárokat nem ugyanazok szolgálják ki, és ebben az új felállásban Bence egyelőre nem igazán találja a helyét. Ez magyarázza a rossz statisztikákat.”

A Przeglad Sportowy szerint Mervó teljesítménye a bajnoki szezon egyik legkellemetlenebb meglepetése, és ha a helyzet nem változik nagyon gyorsan, csak idő kérdése, hogy a tabella 11. helyén álló wroclawi klub vezetői elgondolkodjanak a nyáron kezdődött egyéves kölcsönidőszak lerövidítésén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik