Mainz: Szalai Ádám büszke rá, hogy részese a történelmi sikernek

Vágólapra másolva!
2011.05.14. 13:11
Címkék
Csaknem négy hónapja, hogy súlyos térdsérülést szenvedett Szalai Ádám, a Mainz csatára, akit kétszer is megműtöttek. Bár a 23 esztendős center azóta nem futballozhat, szombaton nem marad le az idénybúcsúztatóról, ott a helye a kispadon a Bundesliga utolsó fordulójában a már kiesett St. Pauli elleni találkozón.

„Az edzés fogalma még egy ideig a biciklizést, valamint a felsőtestem erősítését jelenti számomra. Napi négy-öt órát tréningezek, az edzőnek időnként úgy kell visszafognia, mert egyre többet és többet szeretnék erősíteni. Összességében jól halad a gyógyulásom, nem érzek semmilyen fájdalmat – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Szalai Ádám. – A labda viszont még odébb van, a kocogást is csak hat hét múlva kezdhetem el."

„Ott leszek a csapattal az utolsó fordulóban, közvetlen közelről, a kispadról követem az eseményeket. Jó lenne nyerni. Az Európa-liga-indulás már garantálva van... _ ...de még negyedikek is lehetünk, szóval bele kell adni apait-anyait. Akárhogy is alakul, fantasztikus eredményt ért el a csapat, a klub történetének legjobb, történelmi jelentőségű eredményét – és büszke vagyok rá, hogy ennek a menetelésnek én is részese lehettem" – fogalmazott a sérült csatár.

„A lefújás után enyhén szólva is nagy bulit csapunk. Nem csupán az évadot, hanem a stadionunkat is elbúcsúztatjuk, majd a főtéren a hírek szerint ötven-hatvan ezer emberrel együtt ünnepelünk. Illetve nem együtt, mert mi a színház erkélyén adjuk elő magunkat, szerintem ragyogó előadás lesz" – nyilatkozta Szalai.

A Mainz másik magyar futballistája, Lőw Zsolt a Nemzeti Sport Online Légiósfigyelő sorozatában beszélt a jövőjéről!

A SZALAI ÁDÁMMAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik