Mainz: Szalai Ádám szerint van rá esély, hogy idén visszatérjen

Vágólapra másolva!
2011.05.20. 12:44
Címkék
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a január 29-én a Kaiserslautern elleni bajnoki mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedő, a balesetet követően kétszer is megoperált Szalai Ádám a Mainz vezetőedzője, Thomas Tuchel véleménye szerint ebben az évben már nem futballozhat. A csatár a Nemzeti Sportnak elmondta, nem zárható ki, hogy még az idén újra pályára lép, de nem mer jóslatokba bocsátkozni.

„Szerdán Münchenben voltam kontrollon, és az orvosok azt mondták, ragyogó ütemben gyógyul a térdem, a külső szalagok már nagyon jó állapotban vannak” – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére a 23 esztendős Szalai Ádám.

„Nem vennék mérget rá, hogy az idén már nem játszom, igaz, az ellenkezőjére sem. Ősz tájékán szerintem tökéletesen panaszmentes leszek, de semmit sem szabad elsietni, mert egy-egy ilyen súlyos térdszalagsérülés után nagyjából egy esztendő szükséges a teljes összeforráshoz. Tízéves karrierrel számolok még, ezt minden pillanatban szem előtt tartom" – tette hozzá a támadó.

A Mainz az előkelő ötödik helyen végzett a Bundesliga 2010–2011-es kiírásában, így Szalai a következő idényben az Európa-ligában is megmutathatja magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik