Mark Hughes meg akarja tartani Gera Zoltánt

Vágólapra másolva!
2011.01.22. 00:07
null
Gera (jobbra) a szezonban hét bajnokit játszott végig, a többi 13 meccsen összesen 407 percet töltött a pályán<br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Gera Zolt&aacute;nr&oacute;l nyilatkozott Mark Hughes, az angol &eacute;lvonalbeli Fulham labdar&uacute;g&oacute;csapat&aacute;nak walesi menedzsere. A magyar v&aacute;logatott csapatkapit&aacute;nya az elm&uacute;lt h&oacute;napokban kevesebb j&aacute;t&eacute;klehetős&eacute;get kapott, mint amire &ndash; k&uuml;l&ouml;n&ouml;sen az Eur&oacute;pa-liga-szerepl&eacute;st &eacute;s d&ouml;ntőbe jut&aacute;st k&ouml;vetően &ndash; sz&aacute;m&iacute;tott &eacute;s sz&aacute;m&iacute;tani lehetett a ny&aacute;ron &eacute;rkező szakembertől, aki viszont ennek ellen&eacute;re j&oacute; j&aacute;t&eacute;kosnak tartja a magyart, &eacute;s meg&eacute;rti frusztr&aacute;lts&aacute;g&aacute;t, de m&eacute;gis a keret&eacute;ben tartan&aacute;.

Hughes elismerte: bőven akad érdeklődő, akinek szüksége lenne és vinné Gerát, de ő is szívesen megtartaná. Abban bízik, sőt egyenesen ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar középpályás érvényesítse a szerződésében foglalt plusz egy éves opcióját.

SZAVAZÁS

Ön hogyan döntene Gera Zoltán helyében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagy az érdeklődés Zoli iránt, mert kiváló futballista – nyilatkozta a Fulham Chronicle című helyi lapnak Geráról Hughes. – Már sor került közöttünk egy beszélgetésre, amelyben elmondtam neki, hogy jó játékosnak tartom, és így azt akarom, hogy továbbra is a klubnál maradjon."

„Ő egy meghatározó labdarúgó, ezért megértem a frusztrációját ebben a szezonban. Többször kimaradt a csapatból, de még így is az eddigi bajnokijaink több mint felén játszott."

„Döntő szerepe van abban, amit csapatunk eddig a szezonban elért, ezért természetes dolog, hogy csalódott lesz, amikor kimarad az együttesből."

„A szerződése lehetővé teszi számára, hogy megnézze a lehetőségeit, és a nyáron szabadon döntsön. De az én véleményem ebben a témában az, hogy Zoli nagyszerű játékos, mi pedig szeretnénk, ha továbbra is nálunk szerepelne, így érvényesítve az opcióban foglalt egy évet."

Gera a hétfői Nemzeti Sportban arról nyilatkozott, hogy nem érzi jól magát a Fulhamben, döntően azért, mert keveset játszik. Ezért elképzelhetőnek tartja, hogy távozik a klubtől – ha nem a téli átigazolás időszakban, akkor majd nyáron, amikor lejár a szerződése. Angol lapok korábban a német Wolfsburg érdeklődéséről számoltak be, most pedig a görög Panathinaikosz tölti be a lehetséges kérő szerepét. Gera azonban állítja: bár jólesik számára már a feltételezés is, ez pusztán találgatás.

GERA ZOLTÁN 2010–2011-ES SZEZONJA SZÁMOKBAN 
Sorozat mérkőzés gól gólpassz sárga lap piros lap becs. lecs. játszott perc
Premier League 20 1 2 1 1 10 3 1037
Ligakupa   2 2 3    180
FA-kupa   1 1 1 1      90
Eb-selejtezők   4 1 2    360
Összesen 27 5 8 1 11 3 1622

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik