Németh nem szeretne túl nagyot lépni a nyáron

Vágólapra másolva!
2012.04.12. 19:43
null
Németh az utóbbi időben jó viszonyban van a labdával (Fotó: mlsz.hu)
Címkék
Németh Krisztián továbbra is jó formában van, tegnap gólpasszal járult hozzá a PSV legyőzéséhez, és a támadó a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, nem szeretne túl nagyot lépni a karrierjében a nyáron, és az is elképzelhető, hogy marad Hollandiában.
EGERVÁRI: NÉMETH ÓRIÁSI MEZŐNYMUNKÁK VÉGZETT

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a helyszínen tekintette meg a Waalwijk–PSV bajnokit, így személyesen láthatta, hogy Németh Krisztián nemcsak gólpasszal járult hozzá a hazaiak 2–1-es győzelméhez, hanem többek között óriási mezőnymunkával is.

„Nagyon jó volt személyesen is látni, hogy Németh Krisztián nemcsak fejlett futballkultúrába érkezett, hanem egy feltörekvő, ambiciózus csapat tagja lett nyilatkozta Egervári Sándor az MLSZ honlapjának. – A szerdai győzelmet egyáltalán nem a véletlennek köszönhették az RKC játékosai, szervezett, kulturált játékkal nyertek, és Krisztián is sokat tett a sikerért. Kísérőm, a Belgiumban élő Kenderesi István dicsérete mellett jó volt hallani a Waalwijk igazgatójának, Joost de Wittnek a szavait is, aki elmondta: meglátása szerint Krisztián hétről hétre egyre markánsabb és jobb teljesítményt nyújt, megszerették a játékosok és a vezetők is. Sokatmondó, hogy amikor lecserélték, hatalmas tapsot kapott a szurkolóktól. Rengeteget számított, hogy megkapta a bizalmat a szakmai stábtól, mert bár a felkészülést nem a csapattal végezte, az edzője folyamatosan szerepelteti, ő pedig él a kínálkozó eséllyel. A PSV ellen nemcsak gólpasszt adott, hanem technikailag kifogástalan megoldásokat választott, és ennél is biztatóbb, hogy komoly futómennyiséget nyújtott, óriási mezőnymunkát végzett.”

„Dehogy, ha őszinte akarok lenni, ez még nem került szóba – válaszolta Németh Krisztián az mlsz.hu-nak arra a kérdésre, hogy készül-e már a Németh-szobor a Waalwijknál. – Hála az égnek, jól megy a csapatnak, jól megy nekem is, és ez a kettő erősíti egymást, de a remek szereplést aligha szabad kihegyezni rám. Nem hangzana jól, még akkor sem, ha valamennyit hozzátettem a sikerekhez, de végül is ez a dolgom, és ez valamennyi csapattársamra igaz."

„A sikerek miatt nagyszerű a hangulat a klubnál és a szurkolók körében, sőt, érzem, hogy a csapatra felfigyelt egész Hollandia, és ez valóban remek érzés. Számomra az is rendkívül fontos, hogy állandóan játszom, érzem a bizalmat, fontos gólokat szereztem, gólpasszokat adtam, és ez pozitív változás a karrieremben. Ennek köszönhetően jutottam el odáig, hogy már nincs miért rágódnom a múlton, végre lezárhatom, és csak előre tekinthetek" – jelentette ki Németh, aki hozzátette, már nem gondol a Liverpoolnál töltött időszakra.

A magyar válogatott csatár még nem tudja, hol folytatja a nyártól, de nem zárkózik el attól sem, hogy a Waalwijknál marad.

„Nem szeretnék túl nagy lépést tenni, olyan csapathoz akarok kerülni, amelyben rendszeresen játszom. Még sok változat lehetséges, a nyáron derül ki, melyik jön be. Egyáltalán nem zárkózom el a maradás gondolatától. A lényeg az, hogy fejlődjek, és igazán jó formába lendülve még jobb idényt produkáljak az ősszel" – mondta a futballista, aki kijelentette, még nincs csúcsformában.

Némethnek azt is felvetették, Szalai Ádám és Rudolf Gergely felépülésével és eredményes játékával csatárposzton megnőtt a konkurencia. „Ez így van, és nagyon örülök neki, mert ez csak jót tesz a csapatnak. A válogatottságért mindent meg kell tenni, az én esetemben ez azt jelenti, hogy a klubomban a maximumra törekszem, és igyekszem állandóan felhívni magamra a szövetségi kapitány figyelmét."

RKC–PSV 2–1 (NÉMETH-GÓLPASSZ 6:11-TŐL)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik