Olympiakosz: keretszűkítés jön, kérdés, Németh marad-e - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2011.05.25. 11:40
A görög To Vima információi szerint Ernesto Valverde, az Olympiakosz labdarúgócsapatának vezetőedzője 23-24 fősre szűkíti a keretet a felkészülés kezdetére – több játékos mehet kölcsönbe vagy végleg a bajnokcsapattól, köztük Németh Krisztián is.

Matt Derbyshire-től szeretne megszabadulni a pireuszi csapat, az őt kölcsönvevő Birmingham Citynek van is opciós joga a megvásárlására, de a Premier League-ből kiesett együttes aligha fizet kétmillió eurót egy gólképtelen csatárért.

A 2013-ig szerződéssel rendelkező brazil Leonardo könnyen lehet, hogy hazájában marad kölcsönben, a dán Dennis Rommedahlt mindenképpen szeretné elpasszolni az Olympiakosz, de a rutinos játékosért nincs érdeklődő, aki kifizetné a kért másfél millió eurót.

A válogatott csatár, Kosztasz Mitroglu Németországba mehet, de a szaloniki nagyok (PAOK, Arisz) is hívják, Jorgosz Galiciosz ha marad, akkor is csak sokadik tartalék lesz a posztján. Valószínűleg a német Denis Epsteinnek sem lesz maradása, és elképzelhető, hogy Németh Krisztián ismét kölcsönbe megy, vagy eligazol – ha Valverde nem számol vele.

Németh a Gavrosz információi szerint hamarosan leül tárgyalni a technikai igazgató Eduardo Maciával a jövőjéről, majd játékosügynökét is bevonják a megbeszélésekbe. A Gavrosz úgy tudja, a magyar csatár nem zárkózik el attól, hogy kölcsönadják, de azt szeretné, ha nem görög klub venné kölcsön.

Az Olympiakosz másik magyar játékosának, Megyeri Balázsnak is konkurenciaharcra kell készülnie: a legnagyobb görög sportportál, a sport.gr információi szerint az Olympiakosz a nyáron mindenképpen kapust vagy kapusokat akar igazolni, hiszen Antonisz Nikopolidisz visszavonult, Urko Pardo sem marad, így személyében egy kapuvédője maradt a görög bajnokcsapatnak.

Az első számú kiszemelt a svájci bajnokesélyes FC Basel kapusa, az egyszeres argentin válogatott Franco Costanzo. Costanzo teljesítményét a svájci bajnokság záró fordulójában a helyszínen figyeli Ernesto Valverde, az Olympiakosz vezetőedzője.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik