Rudolf Gergely egy évig a Panathinaikoszé

Vágólapra másolva!
2011.08.31. 13:04
null
Rudolf Görögországba igazol (Fotó: Németh Ferenc)
Mint ahogy azt a Nemzeti Sport Online jelezte, Rudolf Gergely megegyezett a görög élvonalbeli Panathinaikosszal, így a Genoa magyar csatára Görögországban folytathatja kölcsönben. A Pana képviselői Magyarországon, a válogatott edzőtáborában tárgyaltak a futballistával, majd este az athéni nagycsapat hivatalos közleményben jelentette be Rudolf érkezését.

Eldőlt, amiről a Nemzeti Sport Online tegnap késő este elsőként beszámolt: Rudolf Gergely Görögországban folytatja. A magyar válogatottal a Svédország és Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő csatár megegyezett a Panathinaikosszal.

A görög klub képviselői a Genoa sportigazgatója szerint az olasz klubbal már tegnap késő este megállapodtak, ma pedig Magyarországra utaztak, hogy a támadóval is egyeztessenek. Az egyezség megszületett, a Panathinaikosz este hivatalos honlapján rövid közleményben jelentette be: Rudolf egy évre kölcsönbe került a zöld-fehérekhez.

Információink szerint Rudolf 350 ezer euró körüli összeget keres majd a következő egy évben, és a Panathinaikosz körülbelül ugyanekkora összeget fizet a magyar játékosért a Genoának.

A Pana csatárt keresett, hiszen a nyáron több támadó hagyta el az együttest, mint amennyi érkezett. A francia Djibril Cissé és Sidney Govou mellett a spanyol Luis García Sanz és a görög Vangelisz Manciosz is távozott, míg a spanyol Toché és a Katarból kölcsönzött ghánai Quincy Owusu-Abeyie az új fiú a támadósorban a csapatnál maradó Antonisz Petropulosz mellett, ám az ibériai játékost középszerűnek tartják, míg a görög futballista rutintalan.

Nem járnak a legjobb idők az athéni gárdára, Jesualdo Ferreira együttese nem jutott be az Európa-liga csoportkörébe (a Maccabi Tel-Aviv búcsúztatta), a bajnokságot viszont győzelemmel kezdte a hétvégén (2–0 a Kerkyra ellen).

Magyar légiósként legutóbb Torghelle Sándor szerepelt a Panathinaikoszban, a csatár 11 bajnokin játszott és nem szerzett gólt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik