Svájcban úgy vélik: Vanczák Vilmos főnyeremény!

Vágólapra másolva!
2011.02.01. 13:02
null
Vanczák Vilmos gólöröme a Neuchatel Xamax elleni decemberi bajnokin (Fotó: Action Images)
Vanczák Vilmos teljesítményét méltatja a svájci labdarúgó-bajnokság tavaszi idényének beharangozójában a sportal.ch oldal, megszólaltatva a Sion soraiban futballozó magyar védő edzőjét is.

„Vanczák a csúcs, Marin csalódás" – hirdeti címében a rövid elemzés, amely a Sion leginkább alábecsült és leginkább túlértékelt játékosával foglalkozik (a honlap a mezőny minden csapatánál elvégzi ezt a vizsgálatot). A magyar válogatott védő az előbbi kategóriába, azaz az idény kellemes meglepetései közé tartozik.

Vanczákot nem éppen technikás futballistának írják le, de ez az egyetlen előnytelen eleme a róla szóló rövid összegzésnek. Az írás kiemeli a magyar légiós jó érzékét a helyezkedéshez, továbbá az eltökélt játékát, a párharcokban való eredményességét – nem feledkezve meg arról sem, hogy kiváló fejjátéka négy gólt hozott az együttesnek az őszi szezonban.

„Boldog vagyok, hogy Vanczákot a csapatomban tudhatom – idézi a honlap Bernard Challandes sioni vezetőedzőt. – Hihetetlenül jó a fejjátéka, amellyel mind támadásban, mind védekezésben óriási segítségünkre van."

A honlap egy klublegenda szakvéleményét is kikérte; a nyolcvanas-kilencvenes években a svájci válogatottban 54-szer pályára lépő Georges Bregy hasonlóan jó véleménnyel van a magyarról.

„Vanczák három és fél éve a Sion labdarúgója, és önmagában a tény, hogy ebben a szezonban milyen sok mérkőzésen szerepelt, mutatja az értékét. Az ilyen harcos játékos főnyeremény egy tréner számára!" – véli Bregy.

Mint arról korábban beszámoltunk, klubja januárban 2014-ig szóló új szerződést kötött Vanczákkal. Érdemes megjegyezni, hogy a védő eddig 51-szer szerepelt a magyar válogatottban, és azok közé tartozik, akiket a legutóbbi öt szövetségi kapitány (Lothar Matthäus, Bozsik Péter, Várhidi Péter, Erwin Koeman és Egervári Sándor) egyaránt szerepeltetett a nemzeti tizenegyben.

A bajnokság negyedik helyén álló Sion vasárnap a Grasshoppers ellen, hazai pályán kezdi meg a tavaszi idényt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik