Szalai már labdázik, októberben csatlakozik a Mainzhoz

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2011.07.01. 16:46
null
Szalai Ádám (jobbra) már labdás gyakorlatokat is végezhet (Fotó: Action Images)
Címkék
A Mainz labdarúgócsapatában januárban súlyos sérülést szenvedő Szalai Ádám a hosszú rehabilitációja után egyre több feladatot el tud végezni. A magyar válogatott támadója csapata tréningjén – igaz, egyelőre társaitól külön – már labdával gyakorolt, sőt még néhány trükköt is bemutatott.

Kora délután közzétettünk egy felvételt, amelyen Szalai Ádám, a Mainz január óta sérült csatára már labdával gyakorolt. Olvasóink nagy örömmel fogadták a támadó dekázását – akitől afelől érdeklődtünk, hogy mennyire bizakodhatunk a felvételek láttán, milyen stádiumban van a rehabilitációja a januári keresztszalag-szakadás után.

„Minden a tervek szerint alakul. Lépcsőzök, kocogok és labdával is tudok már gyakorlatokat végezni – válaszolta a Nemzeti Sport Online kérdésére a támadó. – Nincs semmiféle fájdalmam, fokozatosan egyre több munkát végezhetek."

„Jó érzés látni, hogy egyre több mindenre képes vagyok. Előbb a sín került le a lábamról, aztán elkezdtem járni, majd kocogni, most pedig már labdába is rúghatok. Persze egyelőre még külön gyakorolok a társaktól. A csapatedzésre a tervek szerint októberben kerülhet sor" – nyilatkozta a játékos, aki szinte az egész nyarat végig dolgozta a mielőbbi felépülés reményében.

A Mainz első csapatának felkészülése múlt héten kezdődött. Szalai elmondta, érdekes évad előtt állnak, komoly kihívás lesz számukra az El-szereplés, de az is izgalmassá teszi az idényt, hogy nagyon átalakult az együttesük.

„Lőw Zsolt kiválásával egy nagyon jó barátot is elveszítettem, ám nagyon örülök, hogy Stieber Zoli érkezésével ebben a szezonban is ketten leszünk a csapatban magyarok. Régóta ismerem őt, annak idején Újpesten is együtt játszottunk, jó, hogy ismét egy helyen szerepelhetünk. Emiatt is érdekes lesz a szezon, no meg azért is, mert átalakult a csapatunk, indulunk az Európa-ligában, és nem utolsósorban egy új stadionban játsszuk majd a meccseinket, amelyet vasárnap avatunk fel" – fogalmazott Szalai.

A csatár a várható visszatérésével kapcsolatban elmondta, nem akar jóslatokba bocsátkozni.

„Minden attól függ, hogy a csapatedzéseken milyen állapotban leszek, hogyan tudom majd túltenni magam a traumán, amit a sérülés okozott. Ezért még nem tudom megmondani, mikor játszhatok legközelebb, de az biztos, hogy semmit sem fogok siettetni" – zárta szavait a Mainz válogatott támadója.

SZALAI ÁDÁM ÚJRA A PÁLYÁN


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik