Szalainak az edző személye számított

Vágólapra másolva!
2010.01.10. 11:56
null
Szalai Ádám (középen) fél évre került Mainzba (fotó: mainz05.de)
Címkék
A német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Mainz bemutatta új szerzeményét, Szalai Ádámot. A magyar játékos elmondta, örül, hogy újra együtt dolgozhat Thomas Tuchel vezetőedzővel.

 

Bár több csapat neve is felvetődött Szalai Ádám lehetséges új klubjaként, amint arról a Nemzeti Sport Online is beszámolt, a támadó végül a Bundesliga első osztályában szereplő Mainzhoz került fél évre kölcsönbe, igaz, a pfalziaknak opciójuk van a végleges megvásárlására is.

A 22 éves futballistát már be is mutatták a Mainz főhadiszállásán.

„Nagyon örülünk, hogy Szalait le tudtuk igazolni – nyilatkozta Christian Heidel, a Mainz sportigazgatója, aki hozzátette, a magyar labdarúgót már nyáron szerették volna magukhoz csábítani, ám akkor még nem sikerült.

„Az első számú kiszemeltünk volt a támadóposztra – csatlakozott a sportvezető véleményéhez Thomas Tuchel vezetőedző. – Több szerepkörben használható, befejező csatárként, előkészítőként, valamint a támadósor mögött is. Szalai nagyon technikás.

A csapatot a bajnoki nyitány előtt átvevő Tuchel már régebbről ismeri a magyar légióst, mivel a Stuttgart juniorcsapatánál már dolgoztak együtt. Szalai is megerősítette, a tréner személye fontos volt a klubcserében.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ide kerültem. Több ajánlatom is volt, végül azért választottam a Mainzot, mert jó csapatnak tartom, és Thomas Tuchelt már jól ismerem. Sok lehetőséget látok ebben az együttesben."

Szalai vasárnap délelőtt már együtt edzett a Mainzzal, délután pedig egyből lehetőséget is kaphat a Kaiserslautern elleni felkészülési meccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik