Torghelle győztes gólt lőtt, Szalai bemutatkozott

Vágólapra másolva!
2010.01.10. 18:16
null
Torghelle (zöldben) győztes gólt szerzett a Nürnberg ellen (Fotó: Imago)<br />
Címkék
N&eacute;metorsz&aacute;g-szerte az utols&oacute; felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si m&eacute;rkőz&eacute;seiket j&aacute;tssz&aacute;k a csapatok a Bundesliga &bdquo;tavaszi&quot; rajtja előtt. Az 1. FC N&uuml;rnberg 2&ndash;1-re kikapott a m&aacute;sodik lig&aacute;s Augsburgt&oacute;l &ndash; az FCA győztes g&oacute;lj&aacute;t Torghelle S&aacute;ndor szerezte &ndash;, de kikapott a Wolfsburg, a Schalke &eacute;s a Leverkusen is. Torghelle g&oacute;lja ellen&eacute;re sem &eacute;rezheti biztosnak a hely&eacute;t &ndash; csapata Bundesliga-m&uacute;lttal rendelkező csat&aacute;rral erős&iacute;tett.

Az Augsburg labdarúgócsapata 5137 néző előtt 2–1-re felülmúlta az élvonalbeli Nürnberget az 1. FCN utolsó téli felkészülési mérkőzésén. Az augsburgiak győztes gólját a 80. percben büntetőből betaláló Torghelle Sándor szerezte. A válogatott center egyedüli csatárként kapott lehetőséget a 4-5-1-es felállásban pályára lépő Augsburgban, végigjátszotta a találkozót, végig nagyon aktív és agilis volt. Szabics Imre sérülése miatt nem kapott lehetőséget.

Szalai első meccsét játszotta a Mainzban (Fotó: Imago)
Szalai első meccsét játszotta a Mainzban (Fotó: Imago)

Torghelle pozíciója gólja ellenére sem lett erősebb, ennek oka, hogy az Augsburg bejelentette a volt német U21-es válogatott Rafael Nando szerződtetését. Az angolai-német kettős állampolgár Nando a dán Aarhus GF-ben 33 bajnokin 11 gólt szerzett, a szezon végéig írt alá a bajor csapathoz – nem valószínű, hogy a kispadra érkezett volna...

Bemutatkozott a Mainz csapatában Szalai Ádám: a Real Madrid Castillától szerződtetett magyar csatár Aristide Bancé helyére beállva fél órát kapott edzőjétől, együttese 2–2-es döntetlent játszott a Kaiserslauternnel. A mainziak első góljánál a kezdőcsapatban helyet kapott Lőw Zsolt, a másodiknál Szalai adta a gólpasszt.

A Bundesliga élcsapatai közül másodosztályú ellenféltől kapott ki a Leverkusen és a Schalke, míg a bajnoki címvédő Wolfsburg a szintén élvonalbeli Mönchengladbach ellen maradt alul.

A másodosztályú Koblenz Stieber Zoltán nélkül látogatott a két magyarral felálló Genkhez. A belga csapatban Tőzsér Dániel egy félidőt, Tóth Balázs fél órát játszott. Tőzsér két tizenegyest is elhibázott, az elsőt a 47. percben a kapusba lőtte, a másodikat a 76. percben fölérúgta. A Genk így is gond nélkül, 3–0-ra nyert Carlos, De Bruyne és Barda góljaival.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
FC Augsburg (német)–1. FC Nürnberg (német) 2–1
Fortuna Düsseldorf (német)–Bayer Leverkusen (német) 1–0
St. Pauli (német)–Schalke 04 (német) 2–0
Borussia Mönchengladbach (német)–Wolfsburg (német) 3–2
Kaiserslautern (német)–Mainz (német) 2–2
Genk (belga)–TuS Koblenz (német) 3–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik