Tőzsér Dánielt a Bolton és a Fulham is vinné a télen

Vágólapra másolva!
2011.12.29. 17:05
null
Tőzsér a Genkkel a BL-t is megjárta – de eljött-e az idő a váltásra? (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol Daily Mail információi szerint a Premier League-ben szereplő Bolton Wanderers a téli átigazolási időszakban ajánlatot tesz Tőzsér Dánielre, a belga Genk magyar válogatott középpályására. A Bolton mellett a Fulham is érdeklődik Tőzsér iránt.

A két érdeklődőből a Fulham helyzete a biztosabb: a londoniak a 13. helyen állnak az angol élvonalban, és keretük is erősebb, mint a pocsék szezont futó Boltoné. A Bogdán Ádámot is a keretében tudó Wanderersnek viszont nagyobb szüksége lehet Tőzsérre: a boltoniaknak meghatározó játékosokat kell szerződtetni a télen, ha javítani akarnak jelenlegi (kiesést jelentő 19.) helyezésükön.

A SZEZON VÉGÉIG LEHET, HOGY MÉG SEGÍT
„Tudok az Anderlecht érdeklődéséről. Szép is volna, ha nem tudnék, hiszen már kerestek is Brüsszelből, noha korántsem biztos, hogy oda igazolok. Már ha egyáltalán távozom a Genktől a télen. Ugyanakkor az Anderlecht kiegyensúlyozott a belga bajnokságban, évről évre megállja a helyét az európai kupaporondon, és ott játszik Juhász Roli is, a motivációm tehát megvan. De még egyszer mondom, nem csupán a saját érdekeimet kell előtérbe helyeznem, a családomé mellett ugyanis ott van a klubomé – ha a vezérkar megkér, hogy segítsem a csapatot a bajnokság végéig, előfordulhat, hogy segítem is.”

(Tőzsér Dániel nyilatkozata a Nemzeti Sportnak december közepén)

Tőzsér szerződése 2012 nyarán lejár, így – ha a középpályás nem hosszabbítja meg a kontraktust – szabadon igazolható lesz. Ha a Genk pénzt szeretne látni egyik legértékesebb játékosából, akkor még a télen el kell adnia. Tőzsér január elsejétől a Bosman-szabálynak megfelelően már maga is tárgyalhat az érdeklődőkkel 2012 nyári átigazolásról.

Tőzsért Belgiumon belül az Anderlecht – a Het Nieuwsblad szerint évi 900 ezer eurós fizetéssel – és az FC Bruges is csábítja, előbbi ráadásul már a télen is szerződtetné a magyar légióst. A Genk csak akkor válna meg kulcsemberétől, ha megfelelő helyettest talál. Mivel a belga élcsapat már kiesett az európai kupaküzdelmekből (4. lett BL-csoportjában) és a bajnokságra sem jók az esélyei (jelenleg csak a 6., pont rájátszást érő helyen áll, és hátránya 10 pont a listavezető Anderlechttel szemben), elképzelhető, hogy megfelelő ajánlat esetén „piacra dobja” Tőzsért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik