Videó: genki légiósaink a konyhában is megállják a helyüket

Vágólapra másolva!
2010.12.01. 23:50
null
Köteles nemcsak a kapuban, de a konyhában is megállja a helyét
Címkék
Köteles László, Tőzsér Dániel és Tóth Balázs nemcsak focizni, főzni is tud. A légiósok konyhaművészeti tudományukat egy belga-olasz étterem konyhájában mutatták be. A Nemzeti Sport munkatársai Genkben töltöttek egy délutánt, és meggyőződhettek arról is, hogy egy jó kapus nemcsak jól véd. Kitűnő horgász és ígéretes lemezlovas is. Az NSO Tv videójában a képek mellett Köteles László zenei mixét is meghallgathatják. Nézze meg Genkben készült exkluzív videónkat!

 

„Tiszta Hortobágy...” Tőzsér Dániel és Tóth Balázs mosolyba hajló vállrándítással nyugtázzák Köteles László sokadik tömör meglátását, aminek egyébként kevés köze van a valósághoz: Genk határában csatornák és fasorok szabdalják parcellákra a mezőt.

Két órával korábban, Tőzsér Dánielék otthonában, a genki magyar légió gyülekezőhelyén már kaptunk némi ízelítőt, a DVTK korábbi kapusát azonban a szabad levegő a korábbiaknál is bizarrabb képzettársításokra ösztönzi. Talán Tóth Balázs társasága dobja fel, a találkozók viszonylagos ritkulása: a középpályás elvileg csapattársa, gyakorlatilag nem – a belga bajnokságban a második helyen álló Genk az ősszel kölcsönadta a holland élvonalban a bentmaradásért harcoló Venlónak.

A GENKI MAGYAR LÉGIÓ
   

„A holland pozíciós futball, vagy az, hogy az edzéseken minden gyakorlatot labdával végzünk, szimpatikusabb a belga stílusnál és módszernél” – mondja a státusa ellenére a csapatkapitányi karszalagot is kiérdemlő, genki lakása és a venlói edzőközpont között ingázó középpályás.

„Franky Vercauteren a Genknél rendszeresen beépít a felkészülésbe egy túlélőprogramot – eleveníti fel az eddigi utolsó közös élményt házigazdai minőségben Tőzsér Dániel, a Racing 26 éves játékosa. – A nyáron például este Oostendénél olyan hatszáz méternyire kivittek minket a tengerre, a kezünkbe nyomtak egy fáklyát, aztán tempózhattunk kifelé, egy karral, mert a másikban a „helyzetjelzőnk” volt. Hideg vízben, medúzák között úszkálni csak utólag vicces.”

Akárcsak a vadvízi evezés vagy a homokpart bebarangolása – szintén futva, a közösségi szellemet erősítendő. A cirka egy évvel ezelőtti ardenneki kiképzés legemlékezetesebb gyakorlatát elsőfokú fagyási sérülések nélkül senki sem úszta meg.

„Egy cső alján pihenő teniszlabdát kellett megszereznünk úgy, hogy a csövet vízzel kellett feltöltenük – merül el a részletekben Tóth Balázs. – Csakhogy a vödrökből a víz fele nem a csövekbe, hanem az azokat tartó kezekre ömlött, ami nulla Celsius-fok körüli hőmérsékleten egy idő után kellemetlen. De ennyi nem volt elég: a cső oldalát lyukak tarkították, szóval a betöltött víz a réseken folyamatosan szivárgott. Csapatot építettünk…”

A teljes cikket megtalálja a Nemzeti Sport csütörtöki számában!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik