Csak kapufáig jutottunk a szlovákok ellen

Vágólapra másolva!
2010.11.17. 14:55
null
Nem bírt egymással a magyar és a szlovák válogatott (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott szerda délután 0–0-s döntetlent játszott Szlovákiával Tatabányán. A mieink közül Simon Ádám kapufáig jutott a kevés helyzetet hozó felkészülési mérkőzésen.

A találkozó első negyedórájában kiegyenlített volt a játék, bár a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Ez főként a két csapat pontatlan passzainak volt betudható. A mieink közül Gosztonyi András és Bódi Ádám próbált gólt szerezni, de egyikőjük próbálkozása sem jelentett veszélyt a szlovákok kapujára.

A 21. percben a vendégek előtt adódott a meccse addigi legnagyobb helyzete. Filip Kiss lőtt kapura egy szabadrúgást 25 méterről, amit Gulácsi Péter bravúrral ütött ki a bal felső sarokból.

A mieink főként távoli lövésekkel vétették észre magukat. Előbb Futács Márkó fordult le emberéről és lőtt 20 méterről a kapus kezébe, majd Egerszegi Tamás lőtt nem sokkal távolabbról kapásból, lövése azonban néhány centivel a kapufa fölött suhant el.

A félidő vége előtt Kovács Dánielnek volt még egy nagy lehetősége a mieinktől, míg a vendégek részéről Róbert Mak lőtt kapura, ám Gulácsi bravúrral hárította a lapos lövést.

Az első félidő nem hozott gólt, ahogy szép játékot sem, így a szünetben 0–0-val fordultak a csapatok.

A második félidő elején a magyarok birtokolták többet a labdát, de ez nem mutatkozott meg a gólhelyzetek számában. Az 53. percben Simon Ádám lőtt távolról kapura, lövése azonban a lécen pattant.

A játékrész közepe felé leült a meccs, megint sok hiba jellemezte mindkét válogatott teljesítményét. A mieink közül főként Gosztonyi széljátéka jelentett veszélyt, a csereként beálló Tischler Patrikot ritkán sikerült megjátszani középen.

A 82. percben Gosztonyi tekert kapura egy szabadrúgást 20 méterről, a labda azonban néhány centivel a jobb alsó mellett hagyta el a játékteret. Öt perccel később ismét Gosztonyi jelentett veszélyt a szlovákok kapujára, szintén szabadrúgásból, de ezúttal sem találta el a kaput a Videoton játékosa.

A mérkőzés hajrájában Gulácsi még egy bravúrt bemutatott Martin Guldan lövésénél.

A második félidőben Simon Ádám kapufáján kívül nem volt nagy gólszerzési lehetőségünk, míg a szlovákok próbálkozásait Gulácsi magabiztosan hárította, így 0–0-val végződött a találkozó.

U21-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 0–0
 Tatabánya, 300 néző. V: Oliver Drachta (osztrák) (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Szokol (Litauszki, a szünetben), Fiola, Ludánszki (Tóth A., a szünetben), Devecseri – Egerszegi (Hidi, 69.), Simon Á. – Bódi Á., Gosztonyi, Kovács D. (Kulcsár K., 60.) – Futács (Tischler, 61.). Szövetségi edző: Róth Antal
SZLOVÁKIA: Bajza – Polet, Pillár, Hlinka, Conka – Kiss, Gregus (Stefina, a szünetben), Vavrik (Valenta, 58.), Karas (Holubek, 77.), Mak (Guldan, 90.) – Mikus (Fotyik, a szünetben). Szövetségi edző: Lubos Nosicky
MESTERMÉRLEG
Róth Antal: – Kiegyensúlyozott mérkőzést játszottunk. A játékunkban benne volt a győzelem lehetősége, de az is, hogy az ellenfél szerez gólt. A támadófutballunkból hiányzik a döntő momentum érvényre juttatása.
Lubos Nosicky: – Mindkét oldalon volt lehetőség a gólszerzésre, talán nekünk egy ziccerrel több adódott. Ez a csapat ebben az összetételben először futballozott, a célunk az volt, hogy a játékosokat teszteljük. Azt gondolom, nézhető meccset játszottunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik