Egervári csatárt keres Priskin helyére - Szabics és Németh esélye

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 21:33
null
Szabics Imre (balra) bizonyíthat Egervárinak (Fotó: Action Images)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a szövetség hivatalos honlapján számolt be arról, hogy mely játékosokat térképezi fel az elkövetkezendő időszakban. A szakember elmondta, Priskin Tamásra sérülés miatt nem számíthat, ezért a helyettesítésére keres a válogatottban bevethető támadót. Szabics Imre és Németh Krisztián is szóba jöhet, de az Egervári Sándornál eddig mellőzött játékosok közül Tőzsér Dánielt és Stieber Zoltánt is szeretné feltérképezni.  

Egervári Sándor legfrissebb blogbejegyzésében kifejtette, hogy az utóbbi hetekben is folytatódott a háttérmunka a válogatottnál, hiszen közeleg a Luxemburg és a San Marino elleni mérkőzés időpontja. Az elmúlt időszakban főképp az itthon játszókat figyelte a szakmai stáb, de hétvégén ismét külföldre utaznak.

„Az eredeti tervek szerint ezt a hétvégét használtam volna fel arra, hogy Oslóban megnézzem Korcsmár Zsolt játékát, de a praktikum átírta a forgatókönyvet, Belgiumban és Németországban ugyanis több futballista megfigyelésére nyílik alkalom. Oslóba ezért Kenyeres Imre utazik el, míg én magam Csábi József és Gelei Károly technikai igazgató társaságában csütörtökön indulok útnak" – fogalmaz Egervári.

„Autós túránk első állomása Luxemburg lesz, ahol technikai jellegű megbeszélésekre kerül sor: megnézzük a meccsnek otthont adó stadiont, a szállodát, illetve egyeztetünk az edzéslehetőségekről is a helyiekkel. Hatodikán utazunk tovább Genkbe, ahol a hazai Racing és az Anderlecht bajnokiját nézzük meg, ezen a találkozón Tőzsér Dániel és Juhász Roland játékára is nagyon kíváncsi vagyok, reményeim szerint mindketten kezdők lesznek a mérkőzésen. Másnap Stuttgartba autózunk, ahol a hírek szerint remek formában szereplő Hajnal Tamást láthatjuk játék közben" – folytatja a kapitány.

„Vasárnap olyan játékosról szerezhetünk személyes tapasztalatokat, aki eddig még sosem volt a felnőtt keret tagja: a Düsseldorf és az Aachen másodosztályú bajnokiján az ugyancsak remek formában játszó, és az utóbbi hónapokban csapata kulcsemberévé váló Stieber Zoltán lesz figyelmünk középpontjában" – teszi hozzá a szakember. Stiebert egyébként már korábban is feltérképezte már a szakmai stáb, de akkor úgy vélték, még időre van szüksége ahhoz, hogy meghívót kapjon.

„Hazaérkezésünk után két nappal Kenyeres Imrével Ausztriába utazunk, és megnézzük az osztrák bajnokság első két helyezettjének rangadóját, a Sturm Graz–Austria Wien meccset. Itt Szabics Imre lesz a célkeresztben, őt kollégáim korábban már látták élőben játszani, és rendkívül jó véleménnyel voltak teljesítményéről, most saját szememmel is meggyőződhetek formájáról" – írja Egervári, aki a sérült Priskin Tamás helyettesítésére keres a válogatottban bevethető támadót.

Eldőlni látszik ugyanis, hogy a Swansea egyik edzésén, április végén térdsérülést szenvedő támadó nem tudja vállalni a játékot válogatott soron következő meccsein.

A kapitány arról is szólt blogjában, hogy a hónap közepén Andrusch József Angliába utazik, ahol a Blackpool–Bolton mérkőzésen jó esély mutatkozik Bogdán Ádám játékára, de Németh Krisztiánt is személyesen nézné meg, amennyiben esély lesz a játékára a Volosz május 18-i Panathinaikosz elleni meccsén.

„Ezek után még egyszer összegezzük kollégáimmal a tapasztalatokat, és várhatóan május huszadikán hirdetem ki azt a keretet, amely júniusban elutazik a luxemburgi és a San Marinó-i mérkőzésekre" – zárta blogját Egervári.

SZABICS KÖZEL A VÁLOGATOTTHOZ – EGERVÁRI

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik