Egervári: Kiváló szakember veszi át a csapatot

Vágólapra másolva!
2010.07.26. 12:09
null
Róth Antal folytathatja Egervári munkáját (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Egervári Sándor szövetségi kapitány hétfőn és kedden közösen dolgozik utódjával, Róth Antallal az olimpiai válogatottnál. Vasárnap délután Telkiben találkoztak a futballisták, akik a következő két napban a Bosznia-Hercegovina elleni augusztus 11-i Európa-bajnoki selejtezőre készülnek. Erről a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu adott tájékoztatást.

 

Egervári Sándort pénteken nevezték ki a válogatott szövetségi kapitányának. De tegnap még az általa vezetett szakmai stáb fogadta a futballistákat, hétfő délelőtt azonban már az új szövetségi edző, Róth Antal is bekapcsolódott a munkába.

A keret foghíjas, hiszen a légiósok mellett több itthon játszó futballista sem tud részt venni az edzőtáborozáson.

„Sok lehetőségünk már nem lesz a bosnyákok elleni fontos tétmérkőzés előtt a felkészülésre, ezért természetesen hátrány, hogy nem lehet itt mindenki a csapatban. Ez a két nap jó lehetőség a közös gyakorlásra, ezért szerettük volna, ha mindenkire számíthatunk, de érthető okok miatt erre nem adódott lehetőség. Így azonban remek alkalom nyílik arra, hogy az új szakmai stáb megismerkedjen azokkal a játékosokkal is, akik adott esetben beugróként kerettagok lehetnek Koman Vladimirék mellett" – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor.

Hétfőn csatlakozott a csapathoz Róth Antal, az Egervári Sándor helyébe lépő szövetségi edző is, a két szakember ezt követően közösen dolgozik a kerettel. A cél az, hogy az új szakmai stáb a lehető legtöbb információhoz jusson az együttesről, és gördülékenyen folytathassa a megkezdett munkát.

„Hiszem, hogy a csapat felkészülésében nem jelent törést a szakmai stáb cseréje, Róth Antallal ugyanis nem csupán szakmailag vallunk közeli nézeteket, hanem emberi, pedagógiai azonosságról is beszélhetünk. Egy kiváló szakember veszi át a csapatot, aki korábban hat évig már irányította az olimpiai válogatottat, nagyon jó döntésnek tartom, hogy ő kapta meg ezt a feladatot. Mi azzal igyekszünk hozzájárulni a sikerekhez, hogy minden információt a rendelkezésére bocsátunk a munka zökkenőmentes folytatásához” – tette hozzá Egervári Sándor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik