Egervári: Lázár Bence az A-válogatott kapuján kopogtat

Vágólapra másolva!
2011.05.30. 13:52
null
Egervári Sándor Telkiben értékelte a válogatott soron következő mérkőzéseit (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Luxemburg és San Marino ellen készülő labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya, Egervári Sándor és a nemzeti tizenegy néhány játékosa Telkiben tartott sajtóbeszélgetést, amelyen válaszoltak az újságírók kérdéseire. Egervári többek között Gera Zoltán sérüléséről beszélt, bízik benne, hogy a támadó a San Marino elleni Eb-selejtezőn már pályára léphet. A szövetségi kapitány a Nemzeti Sport Online kérdésére beszélt az NB I mögöttünk hagyott szezonjáról, külön kiemelte Lázár Bencét, mint a az idény egyik nagy felfedezettjét.

„Gera kiesése tovább szaporítja a problémákat a támadósorban. Korábban is voltak gondjaink sérülések miatt, ezért hívtam be olyan játékosokat, akik még nem kaptak lehetőséget. Úgy gondolom, meg tudjuk oldani a hiányzók pótlását” – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak adott interjút Egervári Sándor.

Válogatottunk június 3-án, pénteken Luxemburg ellen lép pályára nemzetközi felkészülési mérkőzésen, majd négy nappal később San Marinóban játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

GERA JÓ KEZEKBEN VAN
„Két fontos mérkőzés vár ránk, de természetesen a San Marino elleni a fontosabb, a luxemburgi találkozó egy felkészülési állomás. A sérülésemet illetően úgy érzem, jó kezekben vagyok a válogatott orvosainál. Az Eb-selejtezőn már van esély a játékomra” – mondta Gera Zoltán a bokasérülésével kapcsolatban.

„Gera Zoltán a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzést valószínűleg még kihagyja, de bízunk benne, hogy a San Marino elleni Eb-selejtezőre már olyan állapotba kerül, hogy vállalni tudja a játékot” – fogalmazott a szövetségi kapitány a bokasérüléssel küzdő játékossal kapcsolatban.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn tartották a HLSZ díjátadó ünnepségét, amelyen az NB I legjobbjait jutalmazták. A szövetségi kapitány kérésünkre az élvonalbeli bajnokságról is beszélt.

LÁZÁR MARAD ÚJPESTEN
„Valóban megkeresett a Videoton, de nem foglalkoztat a lehetőség, Magyarországon belül csak Újpesten tudom elképzelni a jövőmet. Már egyeztettem a vezetőkkel a szerződésem meghosszabbításáról – nyilatkozta honlapunknak az Egervári által dicsért Lázár. – Jól esnek a kapitány szavai, nagyon szeretnék idővel a válogatottban is bizonyítani, jó lenne mondjuk már ősszel pályára lépni a címeres mezben.”

„A szakmai munka értékelése nem az én feladatom, de örömteli, hogy több fiatal tehetség is feltűnt, mint például Lázár Bence, aki már az A-válogatott kapuján kopogtat” – fogalmazott Egervári a legjobb 21 éven aluli játékosnak megválasztott Újpesti tehetséggel kapcsolatban.

A kapitány elmondta, az „új” játékosok – Szabics Imre, Németh Krisztián, Tököli Attila – meghívása nem jelent szerkezeti változást, ugyanabban a játékstílusban lépünk pályára, mint az eddigi mérkőzéseken.

Egervári Sándor hozzátette, hogy a San Marino és Luxemburg elleni mérkőzéseken lehet változás a kezdőcsapatban, valószínűleg nem ugyanabban az összeállításban játszik majd a válogatott.

A VfB Stuttgartban légióskodó Hajnal Tamás május 14-én lépett pályára legutóbb tétmérkőzésen, ennek ellenére nem érzi úgy, hogy gondot jelentene a kihagyás.

„Versenyhelyzetben is fel tudjuk mérni magunkat, az ellenfeleink számára is ugyanazok a körülmények adottak. Ők is szezon után vannak, így ez nem okozhat problémát. Mindkét mérkőzésen győzni szeretnénk” – nyilatkozta Hajnal Tamás.

Dzsudzsák Balázst, a PSV szélsőjét minden újságíró a jövőjéről faggatta, de a futballista elmondta, egyelőre csak a válogatottal szeretne foglalkozni, nem akarja, hogy bármi elterelje a figyelmét. Amint arról reggel beszámoltunk, az eindhoveniek játékosát továbbra is szerződtetni szeretné az orosz élvonalbeli Anzsi Mahacskala.

MOST AZ ELLENFELEK ALKALMAZKODJANAK HOZZÁNK! – EGERVÁRI

SZABICS ÖRÖMMEL JÖTT

A Sturm Graz csatára, Szabics Imre 2006 után léphet ismét pályára a nemzeti csapatban, miután Egervári Sándor szövetségi kapitány őt is meghívta a Luxemburg és San Marino ellen készülő keretbe. A 30 éves támadó a Telkiben tartott mai sajtóbeszélgetésen elmondta, nagy örömmel lép pályára ismét a nemzeti csapatban.

Szabics Imre korábban a Nemzeti Sport Légiósfigyelő sorozatában keserűen beszélt arról, hogy itthon nagyon korán leírták és a válogatottnál is elfelejtették. Ma, a nemzeti csapat telki edzőtáborában viszont már arról beszélt, hogy el kell felejteni a múltat.

„Az egyéni sérelmeket félre kell tenni, nagy örömmel fogok ismét pályára lépni a nemzeti csapatban" – mondta Szabics, aki kérdésre válaszolva összegezte légiós éveit is.

„Úgy gondolom, az elmúlt 12 év során sokkal jobb labdarúgóvá váltam külföldön. A kint megszerzett tapasztalatot nem lehet pótolni fiatalos lendülettel" – fogalmazott a Sturm Graz támadója, aki 1999-ben a Ferencvárosból igazolt külföldre, a Sturm mellett Németországban, Stuttgartban, Kölnben, Mainzban és Augsburgban is futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik