Egervári: Szabics játéka előtérbe került, érdemes volt megnézni

Vágólapra másolva!
2011.04.15. 12:31
null
Egervári Sándor árgus szemekkel figyeli kiszemeltjeit (Fotó: Action Images, archív)
Gyűlnek az információk Egervári Sándor noteszében: labdarúgó-válogatottunk szövetségi kapitánya és stábja ezekben a hetekben európai szemleúton vesz részt. A hatvanesztendős szakember legközelebb Norvégia felé veszi az irányt, mert igencsak kíváncsi Korcsmár Zsolt játékára. Egervári Sándor a Brann légiósa mellett Szabics Imréről, Németh Krisztiánról és Dzsudzsák Balázsról is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

– Kapitány úr, ha jók az információim, hamarosan hosszabb útra indul...
– Így van, május hetedikén Oslo felé veszem az irányt, ugyanis Korcsmár Zsolt játékára igen kíváncsi vagyok – mondta Egervári Sándor. – A Brann idegenben lép pályára, és több szempontból is ideális lesz az a találkozó számomra: egyfelől azon a meccsen Zsoltnak minden bizonnyal több lesz a védőmunkája, mint egy gyengébb csapat elleni hazai mérkőzésen, másfelől így átszállás nélkül megúszom a kalandot, hiszen Oslóban rendezik a találkozót.

– Nocsak, belső védőt keres?
– Nem erről van szó. Noha Korcsmár Zsolt Norvégiában valóban rendszerint a védelem tengelyében kap helyet, tisztában vagyok a képességeivel, védekező középpályásként legalább annyira hasznos tagja lenne csapatának. Kíváncsi vagyok a játékára, mert fél éve valamelyest eltűnt a szemünk elől, szeretnék vele beszélni is, hogyan érzi magát odakint. Egy biztos, nemrégiben jó híreket kaptam róla.

– Kollégái remek megfigyelési háttéranyaggal szolgáltak Szabics Imréről is.
– Csábi József és Kenyeres Imre a közelmúltban az Ausztriában légióskodó támadót nézte meg. Nincs ebben titok, a furcsa az lenne, ha csak az állandó kerettagok aktuális formájára lennénk kíváncsiak. Szabics Imre játéka is előtérbe került mostanában, érdemes volt naprakész ismereteket szerezni róla. Hat hét áll rendelkezésünkre a június eleji mérkőzésekig – szóval gyűlnek az információk.

– Megosztja velünk?

– Mélyreható elemzést hirtelenjében ne várjanak tőlem, de annyit elárulhatok, vannak még játékosnevek a noteszemben. Németh Krisztián játékára is kíváncsi vagyok, az más kérdés, hogy könnyen előfordulhat, a közeljövőben már nem lesz alkalmam megnézni őt. Nincs jó helyzetben a fiatal játékos: a görög Volosz sorsa a következő mérkőzésen dől el, pontosabban az, hogy bejut-e a rájátszásba vagy sem. Ha nem, Krisztián számára befejeződik a bajnoki idény, pedig még csak áprilist írunk. Abban a reményben váltott ismét klubot, hogy új csapatában többet játszhat majd, és hogy végre formába lendül, de ígérem, ha bejutnak a rájátszásba, személyesen nézem meg őt is.

– Dzsudzsák Balázshoz mit szól? A PSV légiósa csütörtöki lapszámunkban fáradtságra panaszkodott, hozzáteszem: teljesen érthetően.
– Olvastam a vele készült interjút, s bevallom őszintén, egyáltalán nem lep meg, hogy ennyire kivan. Ennyi mérkőzést játszani, hogy is mondjam...

– Idegőrlő?
– Valahogy úgy. De nem féltem Balázst, ő nem edzésspíler, szeret futballozni, így biztos vagyok benne, hogy hamarosan túl lesz ezen a krízisen, és megoldja a feladatát. Egy egész szezont kipihenni nyilvánvalóan több időt vesz igénybe, ám pillanatnyi felfrissülést akár két-három napos pihenővel is el lehet érni. Szóval biztos vagyok benne, San Marino ellen maximális fordulatszámon pörög majd ő is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik