Varga a jobbhátvéd, Korcsmár kezdőként debütál

Vágólapra másolva!
2011.08.10. 10:25
null
Dzsudzsák Balázsék Izland ellen készülnek (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott ma Izland ellen felkészülési mérkőzésen lép pályára (19 óra 45 perctől), nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy a lehető legjobban felkészüljön a szeptember 2-i, Svédországgal szembeni Eb-selejtezőre. Azon a találkozón a vedelem két alapembere, Juhász Roland és Vanczák Vilmos sem szerepelhet majd eltiltás miatt, Szabics Imre és Németh Krisztián pedig a mai meccset hagyja ki – mindketten sérültek, ahogy Gera Zoltán is. Egervári Sándor szövetségi kapitánynak többek közt az ő pótlásukat, helyettesítésüket is meg kell oldania, de a problémák ellenére természetesen győzelmet vár.  A kapitány szerda délelőtt kihirdette a kezdőcsapatot, amelyben kezdőként kapott helyet Korcsmár Zsolt és Varga József is – utóbbi jobbhátvédként.

A magyar válogatott kapujában Bogdán Ádám áll majd, Korcsmár Zsolt kezdőként debütál a nemzeti együttesben, a védelem jobb oldalán pedig Varga József kap helyet.

„Sajnos az a tény, hogy Pintér Ádám és Lázár Pál kisebb sérülése miatt nem vállalhatja a játékot, felülírta az eredeti elképzeléseimet – mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor a kerethirdetést követően. – A most megadott csapat az első félidőre vonatkozik, a szünetben szeretnék többposzton cserélni. Természetesen a győzelem a legfontosabb számunkra a mérkőzésen, ugyanakkor már gondolnunk kella svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőre is, ezért lényeges, hogy egyes posztokon több futballistát is kipróbáljunk.”

A MAGYAR KEZDŐCSAPAT
Bogdán Ádám – Varga József, Lipták Zoltán, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt – Vadócz Krisztián, Elek Ákos – Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely.
AZ IZLANDI KEZDŐCSAPAT
Stefán Logi Magnússon – Birkir Már Saevarsson, Indridi Sigurdsson, Hermann Hreidarsson, Jóhann Berg Gudmundsson – Birkir Bjarnason, Aron Gunnarsson, Eggert Gunnthór Jónsson, Rúrik Gíslason – Eidur Gudjohnsen, Heidar Helguson


KORÁBBAN ÍRTUK

Nincs könnyű helyzetben Egervári Sándor szövetségi kapitány, ugyanis a soros Európa- bajnoki selejtezőn, szeptember 2-án nem számíthat a védelem két alapemberére, a sárga lapjai miatt eltiltott Vanczák Vilmosra és Juhász Rolandra. Hogy a szakember kivel pótolja őket, azt egyelőre csak megtippelni lehet, mindenesetre a szerdai, Izland elleni összecsapás segíthet a most még kissé homályos kép megvilágításában.

MA MÁR NEM LEHET JEGYET VENNI A STADIONNÁL

A Magyar Labdarúgó-szövetség felhívja a szurkolók figyelmét arra, hogy ma a Puskás Ferenc Stadion pénztárai zárva lesznek, ezért a helyszínen nem lehet jegyeket vásárolni a 19.45-kor kezdődő találkozóra. Szerdán már csak az IBUSZ irodáiban lehet belépőkhöz jutni 18 óráig. A szövetség arra kéri a jeggyel rendelkező drukkereket, érkezés előtt ellenőrizzék a belépőiken, hogy a Dózsa György út vagy a Stefánia út felől tudnak bejutni a stadionba. Az Ifjúság útja felől csak azokat engedik be, akik érvényes parkolójeggyel rendelkeznek a Puskás-stadionba.

Vanczák Vilmos ezúttal nem tagja a keretnek, Juhász Roland viszont igen, így kérdéses, hogy a kapitány így is pályára küldi-e, vagy inkább azoknak ad lehetőséget, akikkel Svédország ellen is számolhat.

A hátsó alakzatban Csernyánszki Norberttal együtt hárman debütálhatnának ma a válogatottban. A 35 éves paksi kapus mellett a győri védő, Fehér Zoltán és a norvég Brann légiósa, Korcsmár Zsolt is először léphetne pályára a nemzeti csapatban – utóbbi két futballista Juhász Roland alternatívája lehet.

A védelemben azonban az is problémát okoz, hogy a nyáron nemrég Törökországba, az újonc Samsunsporhoz szerződő Lázár Pál kisebb sérüléssel bajlódik, s nem tudni, hogy tudja-e vállalni a szereplést Izland ellen. Ugyancsak kérdéses Pintér Ádám játéka, pedig a Zaragoza labdarúgója is képes lenne Juhász Roland pótlására a svédek elleni szeptemberi találkozón.

Ugyanakkor éppen a sok sérült miatt visszatérhet a nemzeti együttesbe Halmosi Péter a Haladásból, aki a középpályán és a védelemben is bevethető. A 31 éves játékos 2009 novemberében, a Belgium ellen 3–0-ra elveszített összecsapáson lépett utoljára pályára a válogatottban, de Egervári Sándor szövetségi kapitány a mai meccsre neki is meghívót küldött, tehát ott van a keretben.

A középpályán a csapat kapitánya, Gera Zoltán sérülés miatt nem kerettag, más hiányzó azonban nincs – ebben a sorban van leginkább variálási lehetőség. Nehezen hihető, hogy a kapitány szerkezetet váltana, így nagy valószínűséggel két védekező és három támadó szellemű játékos jut szóhoz Izland ellen.

A támadósorban a régóta sérült Szalai Ádám mellett Szabics Imre és Németh Krisztián is sérülés miatt hagyja ki a szerdai mérkőzést, így Priskin Tamás, Rudolf Gergely és az utólag meghívott, szintén az első válogatott meccsére készülő Lázár Bence számíthat játéklehetőségre.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a problémák ellenére természetesen győzelmet vár a mai erőpróbán.

„Reményteljesen indulunk neki a szerdai találkozónak, szeretnénk győzelemmel hangolni a svédek elleni Eb-selejtezőre. Vannak nehézségeink elöl és hátul is, ám szeretnénk megfelelően reagálni ezekre a kihívásokra" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a szakvezető.

„Izland ellen egy skandináv stílusú együttessel csapunk össze, és ebből a szempontból jól illeszkedik a meccs a felkészülésünkbe, hiszen ősszel két hasonló stílusú válogatottal, a svédekkel és a finnekkel mérkőzünk majd idehaza Európa-bajnoki selejtezőn" – tette hozzá Egervári Sándor.

AZ EGYÉNI FELKÉSZÍTÉSEN VAN A HANGSÚLY – EGERVÁRI

GUDJOHNSEN IS PÁLYÁRA LÉPHET

Nemcsak Egervári Sándor, hanem kollégája, Ólafur Jóhanesson is gondokkal küzd ezekben a napokban. Az első nehézségekkel a keret kihirdetését követően szembesült – az eredetileg megadott névsorhoz képest az izlandiak szövetségi kapitánya sérülések miatt öt helyen volt kénytelen változtatni –, kapusfronton pedig kifejezetten meggyengült a csapat, végül erre a posztra két újoncot is kénytelen volt behívni. Azért igazi sztár is pályára lép szerda este a Puskás Ferenc Stadionban, Budapestre érkezett ugyanis a korábban a Chelsea-ben és a Barcelonában is megforduló Eidur Gudjohnsen. Az AEK Athén jelenlegi labdarúgója az utóbbi egy-két esztendőben a Tottenham, a Stoke City és a Fulham színeiben játszott, s a gólátlaga mutatja, hogy a 32 éves támadó azért már nem a régi. Az utóbbi két évben tétmérkőzésen mindössze négyszer volt eredményes, ettől függetlenül válogatottunk védőinek nem árt külön is figyelniük rá. Korcsmár Zsolt egy régi ismerőssel is találkozhat a pályán, hiszen az izlandi keretben ott van Birkir Már Saevarsson, aki a norvég Brann Bergennél csapattársa a magyar labdarúgónak. Az izlandiak a hétfői landolást követően kedden két lazább edzést tartottak.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik