Hajnal Tamás: Én is szembesültem furcsa dolgokkal

Vágólapra másolva!
2010.09.11. 11:32
null
Hajnal Tamás egyelőre nem szeretné lemondani a válogatottságot (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)
Huszti Szabolcs csütörtöki levele után – melyben megindokolta, hogy miért nem szeretne a jövőben a válogatottban szerepelni – előbb Juhász Roland, most pedig Hajnal Tamás beszélt arról a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában, hogy bizony nincs minden rendben a nemzeti csapatnál...

„Tisztázni kell néhány dolgot!" – jelentette ki Hajnal Tamás, aki készségesen felelt a Nemzeti Sport kérdéseire. Azt viszont leszögezte, hogy Huszti Szabolcs csütörtökön napvilágot látott levelét nem kívánja kommentálni, szerinte az csak a Zenit játékosára, illetve Egervári Sándor kapitányra tartozik.

AZ MLSZ TISZTELETBEN TARTJA HUSZTI DÖNTÉSÉT

Az MLSZ szombaton a honlapján közzétett közleményben reagált Huszti Szabolcs döntésére.

 

AZ MLSZ közleménye:

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése felelősséggel kezeli Huszti Szabolcs nyilvánosságra hozott gondolatait, amelyet a játékos a válogatott körüli helyzetről fogalmazott meg. Az MLSZ tiszteletben tartja a futballista azon döntését, miszerint nem kíván a nemzeti együttesben szerepelni. Az Egervári Sándor szövetségi kapitány által megkezdett szakmai munka továbbra is maradéktalanul élvezi a szövetség vezetésének bizalmát.

„Én is szembesültem furcsa dolgokkal, de ezek talán magyarázhatók azzal, hogy az új csapat még kialakulófélben van” – mondta a 36-szoros válogatott, aki konkrétumokat nem árult el.

„Nem tagadom, engem is bántott, hogy Svédországban alig tízpercnyi lehetőséget kaptam, míg Moldova ellen be sem cserélt Egervári Sándor. Többször is beszéltem vele ez ügyben, kíváncsian várom, hogy ezután hogyan alakul a helyzetem. Félreértés ne essék, nem gondolom, hogy azért, mert a Bundesligában játszom, bérelt helyem lenne a válogatottban, sőt azt mondom, újra és újra bizonyítanom kell, hogy beférek a legjobbak közé" – tette hozzá a Dortmund középpályása.

Ezt hallva felvetettük Hajnal Tamásnak: ezek szerint nem igaz, hogy Huszti Szabolcshoz hasonlóan lemondja a válogatottságot?

„Ismétlem, új a csapat, új a stáb, néhány meccset még adnunk kell egymásnak – kaptuk a választ a légióstól. – Mindent megteszek, hogy a válogatott sikeres legyen. Huszonkilenc évesen nem érzem magam idősnek, hiszem, hogy az együttes segítségére lehetek. S ha már az életkorom szóba került: megdöbbenve olvastam arról, hogy az úgynevezett öregek nem támogatják a fiatalok beépítését. Szó sincs ilyesmiről! A kellő tiszteletet megadjuk az ifjaknak, de ugyanezt elvárjuk tőlük is. Különben se az legyen a fontos, ki hány éves, hanem hogy milyen teljesítményt nyújt. Remélem, megkapom a lehetőséget a bizonyításra, ám ha a szakvezetőség másokkal képzeli el a folytatást, csupán azt kérem, hogy ezt őszintén mondja el nekem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik