Juhász Roland és Lovrencsics Gergő Egervári keretében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.22. 12:01
null
Juhász Roland (jobbra) visszakerült a válogatott keretbe (Fotó: Mirkó István, archív)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Kuvait elleni, június 6-i felkészülési mérkőzésre. Újból meghívást kapott Juhász Roland, míg Gyömbér Gábor, Varga Roland és Lovrencsics Gergő korábban még nem lépett pályára címeres mezben, most mindhárman ott vannak a 23 fős keretben.

 

A magyar válogatott június 6-án, 20.30 órakor a Győri ETO Parkban játssza következő felkészülési mérkőzését, az ellenfél Kuvait válogatottja lesz. Egervári Sándor nyilvánosságra hozta a mérkőzésre készülő keretét, amelyben ismét helyet kapott Juhász Roland, a Videoton FC védője. Juhász az idén még nem volt tagja a válogatott keretnek, de mivel rendszeresen játszik klubcsapatában, a szövetségi kapitány, ígéretéhez híven, ismét számít rá.

ELLENFÉLNÉZŐ
Hogy Kuvait nem tartozik a legacélosabb válogatottak körébe, arra bizonyíték, hogy jelenleg a 113. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség világranglistáján. Kuvait januárban részt vett az Öböl-kupán, amelyen a harmadik helyen végzett, a helyosztón 6–1-re legyőzve Bahreint. A válogatott az Ázsia-kupa-selejtezőben a négycsapatos csoportban jelenleg a második helyen áll. Kuvait ebben az esztendőben öt alkalommal győzött (Jemen 2–0, Szaúd-Arábia 1–0, Bahrein 6–1, Thaiföld 3–1, Palesztina 2–1) egyszer döntetlenre végzett (Irán 1–1), s két alkalommal kikapott (Irak 0–1, Arab Emírségek 0–1).

Kuvait ellen három újoncot avathat a válogatott, Gyömbér Gábor, Varga Roland és Lovrencsics Gergő – felnőttszinten – korábban még nem lépett pályára címeres mezben, most mindhárman ott vannak a 23 fős keretben.

„Juhász Roland hosszabb kihagyása után ismét játékba lendült, és bár egyelőre nincs csúcsformában, rutinja miatt szükség van rá a válogatottban – mondta az mlsz.hu-nak Egervári Sándor. – A sérüléssel bajlódó Hajnal Tamás, Gera Zoltán, Szalai Ádám, Szakály Péter és Halmosi Péter kényszerű távollétében három újoncot is megnézhetek, Lovrencsics Gergő, Gyömbér Gábor és Varga Roland hosszabb ideje kiemelkedő teljesítményt nyújt klubcsapatában, kíváncsian várom a velük való közös munkát. Kovács István ezúttal az U21-es válogatott keretének tagja lesz, Róth Antal együttese ugyanis már Európa-bajnoki selejtezőt játszik, és ez a tétmérkőzés prioritást élvez a felkészülési meccsünkkel szemben.”

A szövetségi kapitány beszélt arról is a Nemzeti Sportnak, hogy a soros ellenfél, Kuvait jó néhány meccsét elemezték már, a csapat feltérképezésében segítségére van Elbert András is, aki korábban nemcsak a játékosa és kollégája volt (éppen Kuvaitban), most is az Öböl-menti országban dolgozik.

A VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Varga József (DVSC-Teva), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Guzmics Richárd (Haladás), Lipták Zoltán (Győri ETO), Korcsmár Zsolt (Brann), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Pintér Ádám (Real Zaragoza), Gyömbér Gábor (FTC), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO)
Támadók: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Varga Roland (Győri ETO), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Lovrencsics Gergő (Lech Poznań), Szabics Imre (Sturm Graz), Németh Krisztián (Roda), Böde Dániel (FTC), Priskin Tamás (Alanyija Vlagyikavkaz)

A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
2013
2013. február 6.
Magyarország–Fehéroroszország (Belek)
felkészülési
1–1
2013. március 22. Magyarország–Románia (zárt kapuk mögött)
vb-selejtező 2–2
2013. március 26. Törökország–Magyarország vb-selejtező 1–1
2013. június 6.
Magyarország–Kuvait
felkészülési
2013. augusztus 14.
Magyarország–Csehország
felkészülési
2013. szeptember 6. Románia–Magyarország vb-selejtező
2013. szeptember 10. Magyarország–Észtország vb-selejtező
2013. október 11. Hollandia–Magyarország vb-selejtező
2013. október 15. Magyarország–Andorra vb-selejtező

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik