Korcsmár: Nagy teszt lenne számomra Ibrahimovic

Vágólapra másolva!
2011.08.22. 16:45
null
Korcsmár Zsolt és Zlatan Ibrahimovic párharcával vezetik fel Norvégiában a magyar–svéd meccset (Forrás: bt.no)
Címkék
A szeptember 2-ai Magyarország–Svédország labdarúgó Eb-selejtezőt nemcsak itthon és Svédországban, hanem más skandináv országokban, így Norvégiában is figyelemmel követi a sportsajtó. Az egyik helyi sportoldal a Brann légiósát, a válogatott keretbe ismét meghívót kapó Korcsmár Zsoltot kérdezte, hogyan készül a svédek klasszisa, Zlatan Ibrahimovic elleni párharcra.

 

A Brann magyar légiósa, Korcsmár Zsolt Izland ellen szerepelt először a magyar nemzeti csapatban, a védő a jelek szerint meggyőzte Egervári Sándor szövetségi kapitányt, mert a – ma kihirdetett – Svédország és Moldova ellen készülő keretbe is bekerült.

A norvég sajtó ennek apropóján már Korcsmár Zsolt és Zlatan Ibrahimovic párharcaként harangozza be a Magyarország–Svédország találkozót, a bergeniek védőjét meg is kérdezték kettejük várható összecsapásáról.

„Nagyon hálás vagyok, hogy ismét tagja lehetek a nemzeti csapatnak, remélem, ismét pályára léphetek" – mondta a bt.no portálnak Korcsmár Zsolt.

„Ibrahimovic talán játszani fog, nagyon érdekes teszt lenne számomra, ha ellene futballozhatnék. Azért is van erre esélyem, mert sérülés és eltiltás miatt lesznek nálunk hiányzók" – utalt Korcsmár többek között Juhász Roland és Vanczák Vilmos hiányzására.

Ibrahimoviccsal kapcsolatban Korcsmár azért beszélt feltételes módban, mert a svéd csatár bokasérüléssel küzd. „A sérülések sajnos hozzátartoznak a futballhoz, de nem aggódok, remélem, számíthatok a csatárra” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a svédek szövetségi kapitánya, Erik Hamrén.

Korcsmárral nem véletlenül foglalkozik kiemelten a norvég sajtó. A Brann futballistája az elmúlt egy évben meghatározó játékossá nőtte ki magát a csapatban, Izland ellen a válogatottban is sikerrel mutatkozott be, és ahogy arról korábban beszámoltunk, játékával a holland Heerenveen érdeklődését is felkeltette.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SVÉDORSZÁG ÉS MOLDOVA ELLENI KERETE
KAPUSOK
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
Király Gábor (1860 München)
VÉDŐK
Fehér Zoltán (Győri ETO)
Halmosi Péter (Haladás)
Juhász Roland (Anderlecht)
Korcsmár Zsolt (Brann)
Laczkó Zsolt (Sampdoria)
Lipták Zoltán (Videoton)
Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Vanczák Vilmos (Sion)
KÖZÉPPÁLYÁSOK
Czvitkovics Péter (Kortrijk)
Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala)
Elek Ákos (Videoton)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart)
Koltai Tamás (Győri ETO)
Koman Vladimir (Sampdoria)
Vadócz Krisztián (Osasuna)
Varga József (DVSC-TEVA)
TÁMADÓK
Priskin Tamás (Ipswich Town)
Rudolf Gergely (Genoa)
Stieber Zoltán (Mainz)
Szabics Imre (Sturm Graz)
BIZTONSÁGI TARTALÉKOK
Mészáros Norbert (DVSC-TEVA)
Sándor György (Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik