Kétgólos, sima magyar vereség Mexikótól

Vágólapra másolva!
2011.06.04. 16:07
Címkék
A magyar válogatott 2–0-ra kikapott Mexikótól Nizzában a touloni ifjúsági torna második fordulójában. A mezőny legjobbja, Ulises Dávila remek szólógóllal, míg Carlos Orrantia lesipuskás találattal vette be a mienk hálóját a második félidőben, Róth Antal csapatának csak momentumai voltak az összecsapáson.

A magyar csapat a második félidőben elvesztette tartását (fotó: mlsz.hu)
A magyar csapat a második félidőben elvesztette tartását (fotó: mlsz.hu)
A magyar csapat a második félidőben elvesztette tartását (fotó: mlsz.hu)
A magyar csapat a második félidőben elvesztette tartását (fotó: mlsz.hu)
A magyar csapat a második félidőben elvesztette tartását (fotó: mlsz.hu)



Róth Antal szövetségi edző kezdőcsapata összesen öt helyen tér el a Kína ellen pályára lépő tizenegytől: ezúttal Kálnoki Kis Dávid, Tajthy Tamás, Bódi Ádám, Balajti Ádám és Eppel Márton is a kezdőben kapott helyet.

A mérkőzés közepes iramban kezdődött, a mexikóiaknál volt többet a labda, de igazi veszélyt az első percekben csak néhány felívelés jelentett. A mieink középpályája nem igazán tudta megtartani a labdát, és mezőnyfölényt is csak nagy ritkán sikerült kialakítani.

Az első nagy helyzet mégis a magyar együttes előtt adódott, Balajti Ádám emelése azonban gyengére sikerült. Rögvest jött a válasz a mexikóiaktól, Gulácsi Péter nagy védése mellett ekkor szerencséje is volt a Róth-csapatnak.

Az első félidő második fele egyértelműen a közép-amerikaiaké volt, ám az is kiderült, minél inkább több helye nyílik a magyar támadóknak, annál nagyobb a lehetősége egy ígéretes kontrának, azonban ezek közül egyet sem sikerült igazán végigvinni.

Sajnos a második félidőben ahelyett, hogy javult volna a magyar együttes játéka, továbbra is ötlettelennek bizonyult, ráadásul sok volt a kapkodás, a rossz megoldás – különösen a védekezésben. Az 56. percben gólra is váltották a mexikóiak a fölényt, a találkozón valósággal ficánkoló Ulises Dávila szólógóljához kellett az összes magyar védekező feladatú játékos tehetetlensége.

Tíz perccel később óriási egyéni hiba után kétgólosra nőtt a tengerentúliak előnye, ezzel el is dőlt a mérkőzés, amelyen nem volt kérdéses, hogy Mexikó megérdemli a sikert, míg a magyar csapatból csak Gulácsi Péter volt dicsérhető.

Ezzel könnyen elképzelhető, hogy a válogatott búcsút inthet elődöntős álmainak. Folytatás hétfőn a franciák ellen.

MEXIKÓ–MAGYARORSZÁG 2–0


TOULONI IFJÚSÁGI TORNA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MEXIKÓ 0–2 (0–0)
Nizza, Stade du Ray. V: Santos Capela (portugál)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Kálnoki Kis, Fiola, Kádár, Katona – Simon Á. (Egerszegi, 70.), Tajthy – Gosztonyi (Simon K., 70.), Bódi, Balajti (Balogh B., 49.) – Eppel (Futács, 57.). Szövetségi edző: Róth Antal
MEXIKÓ: José Rodríguez – K. Álvarez, Araujo, Loera, Pinón (Izazola, 55.), D. Reyes, Villalobos, Orrantia, Dávila (C. Ibánez, 68.), Guarch, Pulido (E. Torres, 55.). Szövetségi edző: Juan Carlos Chávez
Gólszerző: Dávila (56.), Orrantia (66.)
Franciaország–Kína 4–0
AZ ÁLLÁS
1. Franciaország228–16
2. Magyarország2113–23
3. Mexikó2112–33
4. Kína220–70


A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT MENETRENDJE A TOULONI TORNÁN
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Csütörtök:Magyarország–Kína 3–0
Szombat: Magyarország–Mexikó 0–2
Hétfő: Magyarország–Franciaország, 18.00
A csoportból az első két helyezett jut tovább. A torna mérkőzéseit az Eurosport közvetíti.
AZ U21-ES VÁLOGATOTT HÚSZAS KERETE
Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Fiola Attila (Paksi FC), Katona Máté (Vasas-Híd), Kádár Tamás (Newcastle United), Kálnoki Kis Dávid (MTK Budapest), Litauszki Róbert (Újpest FC), Sváb Dániel (Ferencváros), Szokol Zsolt (Újpest FC)
Középpályások: Balogh Balázs (Újpest FC), Bódi Ádám (Debreceni VSC), Egerszegi Tamás (Újpest FC), Gosztonyi András (Videoton FC), Kiss Máté (Győri ETO FC), Simon Ádám (Haladás/Palermo), Simon Krisztián (Újpest FC), Tajthy Tamás (Újpest FC)
Támadók: Balajti Ádám (Újpest FC/Debreceni VSC), Eppel Márton (MTK Budapest), Futács Márkó (Ingolstadt)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik