Mészöly: Nagy álmom, hogy eljussunk az olimpiára

Vágólapra másolva!
2011.12.19. 08:15
null
Mészölyt feldobta az új feladat (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Új élet vár Mészöly Gézára. A legutóbb Újpesten dolgozó, korábban a Vasas szakvezetőjeként az Év edzőjének választott szakember januártól az MLSZ-hez kerül. Őt nevezték ki ugyanis az U18-as válogatott szövetségi edzőjévé. Mészöly Géza büszke a felkérésre, és óriási bizonyítási vágy dolgozik benne.

– Tisztázzuk az elején: előrelépés vagy visszalépés?
– Na, én ezt nem így élem meg – mondta Mészöly Géza a Nemzeti Sportnak. – Egyszer sem jutott eszembe, hogy így közelítsem meg a rám váró feladatot. Büszke vagyok rá, amit eddig edzőként elértem, semmit sem csinálnék másként. A megérzéseim mindig bejöttek. Így volt ez a Vasasnál és az Újpestnél is. Most az MLSZ-nél olyan feladatot kaptam, amely nagyon nagy megtiszteltetés számomra. Az U18-as válogatottat vezetni, a korosztály legtehetségesebb játékosaival foglalkozni csodás feladat.

– Na jó, de hogyan lesz így bajnokcsapat edzője, amiről mindig álmodott?
– Évek múlva megadatik nekem ez az élmény is. Most az utánpótlásfutballra koncentrálok, rendkívül motivált vagyok, és igazán testhezálló feladatnak érzem az új munkámat. Magam is végigjártam annak idején a korosztályos válogatottakat, és olyan edzőktől tanulhattam, mint Dalnoki Jenő vagy Bicskei Bertalan. Aztán NB I-es és válogatott labdarúgó vált belőlem, járhattam külföldön, több országban, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Mindezt szeretném továbbadni a fiataloknak. Az más kérdés, hogy eddig csak felnőttekkel dolgoztam, és úgy gondolom, hogy jól. Ha van bennem bármiféle rossz érzés, mindössze az, hogy sem a Vasasban, sem az Újpestben nem hagyták, hogy befejezzem az elkezdett munkát.

– Ha már az Újpestet hozta szóba: megegyezett a lila-fehér klub vezetőivel? Nem kell pereskednie a pénzéért?
– Amikor augusztusban elköszöntek tőlem a Megyeri úton, úgy voltak vele, hogy minél gyorsabban szabaduljanak meg tőlem. Azt mondom, négy vereség után bármelyik edzőt ki lehet rúgni, ebben nincs vita. Csakhogy nem úgy, ahogy velem tették. Azonnali hatállyal szerződést bontottak, ami nem volt korrekt eljárás, s ezt alighanem Újpesten is érzik. Akkor kaptam egyhavi pénzt, holott nem annyi járt, s azóta semmi sem történt. Januárban talán találkozhatom az Újpest új vezetőivel, s vagy megegyezünk, vagy nem. Ha az utóbbi variáció jön be, elmegyek a bíróságig is, és egészen biztosan nyerek.

– Mikor találkozik először a játékosokkal?
– Január elején lesz egy megbeszélés, majd nyolcadikán és kilencedikén szakmai napok keretében a neves skót szakember, Andy Roxburgh is előadást tart Telkiben. Aztán jöhet a munka, rengeteg ügyes gyerekkel dolgozhatok. Ősszel Európa-bajnoki selejtezők várnak ránk, ám a nagy álmom, hogy az általam irányított korosztállyal eljuthassunk Rio de Janeiróba, a kétezer-tizenhatos olimpiára. Ezért is mondom, a feladat nekem való, mert nagy kihívás.

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik