Szalai és Priskin után Rudolf is kidőlhet, eljöhet Szabics ideje

Vágólapra másolva!
2011.05.12. 15:31
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az mlsz.hu-n vezetett blogjában tudatta: a már biztos hiányzó Szalai Ádám és Priskin Tamás után újabb támadó, Rudolf Gergely szereplése is kérdéses a nemzeti csapat Luxemburg és San Marino elleni júniusi mérkőzésein.

A csatárproblémák miatt előtérbe kerülhet Szabics Imre szerepeltetése: a Sturm Graz csatára végig a pályán volt az Austria Wien elleni szerdai osztrák bajnoki rangadón (1–1), amelyet a kapitány segítőivel a helyszínen tekintett meg.

Szabics az Austria ellen jó benyomást tett (Fotó: Reuters)
Szabics az Austria ellen jó benyomást tett (Fotó: Reuters)

„Ahogyan azt beharangoztuk, szerdán két segítőmmel, Kenyeres Imrével és Csábi Józseffel Grazba autóztunk, hogy megnézzük az osztrák bajnokság első két helyezettjének, a Sturm Graznak és az Austria Wiennek a mérkőzését. Természetesen a házigazdák magyar csatárára, Szabics Imrére voltam kíváncsi. Két kollégám korábban már megnézte, kedvező benyomást tett rájuk, a híradások is arról szóltak, hogy Imre jó formában futballozik, és úgy gondoltam, személyesen is meggyőződöm erről” – írta Egervári.

„Fontos út volt, hiszen Szalai Ádám után a másik csatárunk, Priskin Tamás is megsérült, biztosan nem számíthatok rá Luxemburg és San Marino ellen június elején. Sőt egy harmadik támadó is könnyen kidőlhet a sorból: Rudolf Gergely a bokáját fájlalja, orvosi konzíliumra utazik haza, azon dől el, hogy tagja lehet-e a két mérkőzésre készülő keretnek, és ha igen, mennyire lesz képes játszani. Örömmel láttam viszont, hogy Szabics Imre meghatározó futballistája a Sturm Graznak, jól futballozott az élvezetes és színvonalas rangadón, tehát jó vélemény alakult ki bennem róla.”

A szövetségi kapitány blogjában gratulált a története első NB I-es bajnoki címét megszerző Videotonnak, külön kiemelve, hogy a fehérváriak lehetőséget adtak több korábbi utánpótlás-válogatott játékosnak (Elek Ákos, Gosztonyi András, Lázár Pál, Lencse László), akik ennek következtében rengeteget fejlődtek és erősségeivé váltak az aranyérmes csapatnak.

„A grazi út miatt nem lehettem jelen a Videoton–Kaposvár mérkőzésen, így ezúton gratulálok a fehérváriaknak a bajnoki címükhöz. Az elismerést az összes vezetőnek, stábtagnak és játékosnak címzem, az aranyérem a nagyszerű együttműködésük gyümölcse” – írta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik