Megverte az oroszokat, Eb-résztvevő a magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2012.03.28. 14:58
null
Hiába ünnepeltek a mieink, lehet mégsem mehetnek az Eb-döntőre (fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott az oroszok ellen harcolta ki a szlovéniai Európa-bajnoki szereplést, óriási csatában, az utolsó percben rúgott győztes találattal. Legalábbis a pályán. Mert hogy a zöld asztalnál születhet más döntés – Belgium megóvta Oroszország elleni mérkőzését egy orosz játékos jogosulatlan szereplése miatt.

 

Öt válogatottnak nem kell izgulnia, a rendező Szlovénia mellett Izland, Lengyelország, Hollandia és Németország is kiharcolta már az Eb-szereplést. Nem úgy a magyar, belga, orosz hármas: a trióból kettőnek el kellett ma buknia, hiszen ez a három korosztályos nemzeti csapat csapott össze a továbbjutást jelentő első helyért csoportjában.

ÖRÖM UTÁN ÓVÁS

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott ugyan a pályán kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt az oroszok elleni 3–2-es győzelemmel, mégsem biztos, hogy válogatottunk ott lehet a korosztályos viadalon. A belgák ugyanis megóvták az oroszok elleni 1–0-ra megnyert mérkőzést, és ha az UEFA helyt ad az óvásnak, és a leggyakrabban alkalmazott eljárás szerint 3–0-val írja jóvá a találkozót, Belgium a „zöldasztalnál" megelőzi a magyar nemzeti csapatot. További információkat itt olvashatnak!


Pisont István legénységére az oroszok vártak, akiket a szakértők korábban a kvartett nagy esélyesének tartottak, de csak nehezen tudták legyőzni a walesieket, a belgáktól pedig kikaptak.

A fehér mezes hazaiak kezdték jobban a találkozót, előbb Farkas Zoltán jelentkezett egy 18 méteres lövéssel, majd az orosz kapus tenyerelt Bobál Gergely elé egy beadást – első próbálkozásunk mellé szállt, a másodikba pedig önfeláldozóan belevetette magát egy orosz védő.

GYŐZTES CSAPATON…

A walesieket legyőző magyar csapat kezdőjében csak egyetlen változás történt, Tamás Krisztián játszott a védelemben a két sárga lapot összegyűjtő Baksa Dénes helyett.

Egy-egy veszélyes kontra során az oroszok is adtak munkát Hrabina Alexnek, a válogatottba Nyíregyházáról, a Nyírsuli Akadémiáról érkező kapusnak, akinek több dolga volt, mint kollégájának. A mieink ugyanis sok passzos támadásokat próbáltak felépíteni az első félidőben, de az utolsó labdák rendre pontatlanok voltak, míg az ellenfél távoli lövésekkel operált.

Többet támadott a „bébiszbornaja”, mégis a magyarok térhettek előnnyel pihenőre, ugyanis a 39. percben a védő Bobál Dávid szerzett labdát, majd felvitte az ellenfél 16-osáig, Vida Krisztoferhez passzolt, ő Berecz Zsomborhoz játszott, aki 14 méterről kilőtte a bal felső sarkot. 1–0

Egy gól mindig jól jön, de ez különösen, ugyanis a belgák szintén vezettek a félidőben a walesiek ellen.

A fordulás után a frissiben csereként beálló Nagy Dominik adott pontos labdát Bobál Gergelynek, aki mostanában nem szokott hibázni, és gólra váltotta ziccerét. De nem sokáig örülhettünk, mert Alekszej Turik szépített egy jól eltalált lövéssel. 2–1

A 72. percben beálló Danila Jascsuk a kétségbeesésbe kergetett minket, mert egyenlített a Zenit fiatal középpályása, de végre ránk mosolyogtak a futball istenei, hiszen a hajrában elszántan előretörő magyar védők közül a csapatkapitány Asztalos Dávid a ráadás utolsó pillanataiban pompázatos labdát adott Farkas Zoltánnak, akinek nem remegett meg a lába, és közelről az üres kapuba helyezett. 3–2

Mivel a belgák csupán három góllal verték meg a walesieket, a Pisont-fiúk jutottak ki a szlovéniai Európa-bajnokságra. U17-eseink győztes mentalitása meghozta a kiérdemelt, kiharcolt sikert.

PERCRŐL PERCRE
80. perc Véget ért a mérkőzés, kijutottunk az Eb-re, mivel a belgák megálltak háromnál.
80. perc Csoda!!! Az előretörő védő, Asztalos passzol balról pontosan középre Farkas Zoltánhoz, aki néhány lépésről az üres kapuba lő. 3–2, győztünk!
Két perc a ráadás.
77. perc Hideg zuhany: Nabiullin bal oldali beadását Danila Jascsuk az ötösről a kapu közepébe vágja. 2–2…
74. perc Berecz helyett Kalmár Zsolt a pályán.
70. perc Lomakint rúgja meg Nagy Dominik, sárga, majd Efremovot váltja Denisz Davidov.
Kiegyenlített a mérkőzés, talán egy hangyagatyányival többet támadnak az oroszok.
68. perc Nagy ad hatalmas labdát Vidának, aki balról betör a 16-osra, majd jobbal három méter megtétele után kapura lő, váratlanul, de csúnyán fölé.
Kellett is, mert 3–0 a belgáknak.
64. perc Szabadrúgás ezúttal az oroszoknak a 16-os és az oldalvonal közül, jobbról. Alekszandr Kaljasinnak készítik le a labdát, aki középre ad, ahol a csapatkapitány Rebenko lövi hat méterről kapura a felpattanó labdát, Hrabina azonban egy reflexmozdulattal bal karjával belecsap a labdába. Hatalmas bravúr!
62. perc Nagy Dominikkal szemben szabálytalankodnak az oroszok a 16-osuk előtt, Németh áll a letett labdához. Jobbal eltekeri a sorfal fölött, de a kapus kiöklözi a kissé középre tartó labdát.
Dierckx újra lecsapott, kettővel vezetnek a belgák. Győznünk kell!
„Ezt már bent láttuk!” – emígyen szóla helyszíni emberünk.
58. perc A 16-os előtt Berecz ad parádés labdát Bobál Gergelynek, aki kissé jobbra, üresen áll tőle; azonnal lő tíz méterről, de a labda elpattog a jobb kapufa mellett egy-két centiméterrel.
51. perc Jascsuk ad be balról a kapunk elé, ahonnan nagy helyzetben fejelhet a legalacsonyabb orosz, Korjan, szerencsénkre mellé.
48. perc Szépítenek az oroszok: veszélyes támadásuk során nem tudunk felszabadítani, a labda végül Alekszej Turik elé kerül, aki balról, 12 méterről, éles szögből a léc alá bombáz úgy, hogy a labda a lécet érintve vágódik a hálóba. 2–1
48. perc Kurzenyev helyén Danila Jascsuk.
Nagy három labdát szerzett a középpályán, agilisan és pontosan kezdett a cserejátékos.
45. perc Németh dobja ki balra a labdát Vidának, aki a 16-os előteréből lő, a kapu bal sarka előtt azonban Miroszlav Lobancev vetődve a mezőnybe üti a labdát.
43. perc Nagy hozza fel a labdát a felezővonaltól, hajszálpontosan indítja középen Bobál Gergelyt, aki betör két védő között a 16-oson belülre, majd 14 méterről a jobb alsóba lő. 2–0
41. perc Az oroszok kezdik a második játékrészt.
41. perc Csere nálunk: Medgyes Zoltán helyett Nagy Dominik a pályán.
Többet támadnak az oroszok, de a gólt mi szereztük egy szép akcióból. Vezetnek a belgák is, de eddig remekül állunk – továbbjutásra.
40. perc Hrabina öklözi ki Lomakin 22 méteres szabadrúgását, majd a védők felszabadítanak, ezzel vége az első játékrésznek.
40. perc Tamás Krisztián vágja fel a 16-os előtt Efremovot, sárga.
Két perc a ráadás.
39. perc A magyarok is: a védő Bobál Dávid akaszt meg szépen egy orosz kontrát, felhozza a labdát, majd a 16-os előtt balra Vida Krisztoferhez passzol, aki Berecz Zsomborhoz játszik, ő pedig szintén a bal oldalról, 14 méterről jobbal a bal felsőbe lő. 1–0
Vezetnek a belgák!
32. perc Nabiullin ível előre 45 méterről egy szabadrúgást, amely után az ötös előtt nagyon megbirkózik Kurzenyevvel, de végül győz, övé a labda.
30. perc Bobál Gergelyt kell ápolni egy kíméletlen Elmir Nabiullin-belépő miatt.
29. perc Asztalos Dávidot rúgja fel Alekszej Kurzenyev, sárga.
Egy veszélyes orosz támadás, mostanában többet birtokolják a labdát. A magyarok próbálnak laposan gurigázni, de sok hiba csúszik átadásaikba.
21. perc Bobál Dávidot vágja fel Korjan, és a Lokomotiv Moszkva középpályása kap egy sárgát.
16. perc Orosz kontra során Alekszandr Lomakin hozza fel a labdát, majd a 16-os előtere előtt a tőle három méterre jobbra álló Korjan elé passzol, aki jobbal azonnal rászúrja a labdát, Hrabina azonban lábbal véd.
A másik mérkőzésen is 0–0 az állás.
10. perc Újabb esély: Berecz Zsombor passzol Farkashoz a 16-os jobb oldalánál, aki 14 méterről lő, miután belépett a vonalon, a kapus csak lábbal tudja hárítani a labdát, amelyet végül védői vágnak ki az ötösről.

8. perc Németh Márió tör be a 16-osra a jobb oldalon, középre ad, a kapus a beadást éppen Bobál Gergely elé tenyereli, aki öt méterről lő, de egy orosz bekk önfeláldozóan belevetődik a labda útjába.

5. perc Farkas Zoltán lő 18-ról jó egy méterrel a bal kapufa mellé.
4. perc Alekszej Turik ad be balról, középen Alekszej Kurzenyev elől felszabadítanak a védők fejjel, de Arsak Korjak elé pattan a labda, aki 17-ről lövi azt kapura, ám Hrabina Alex védi a középre tartó lövést.
Hogy mit várt korábban Pisont István a csoportkörtől? Itt elolvashatja!
1. perc A magyarok kezdik a találkozót.
A mieink fehérben, az oroszok pirosban.
Közel 20 Celsius-fok, enyhe szél, kellemes futballidő.
A másik találkozón a nagy vetélytárs belgák a csoport leggyengébbjével, a walesiekkel találkoznak, akiket eddig a magyarok és az oroszok is megvertek. Mivel az oroszokat megverték a belgák, mi döntetlenre végeztünk velük, a derék walesieken kívül mindenki a továbbjutást jelentő első helyért harcol ma.
Meglepő lehet, de a magyar fiúk a továbbjutásért harcolnak: Pisont István legénysége két kör után vezeti csoportját.
A tét: a tornára való kijutás, a félidők 40 percesek.
Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Magyarország-Oroszország U17-es Eb-selejtező online közvetítésében!
U 17-ES EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR
3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 3–2

Telki. V: Jari Järvinen (finn)

Magyarország: Hrabina – Spandler, Asztalos D., Bobál D., Tamás K. – Németh M. – Farkas Z., Medgyes Z. (Nagy D., a szünetben), Berecz (Kalmár, 74.), Vida – Bobál G. Szövetségi kapitány: Pisont István

Oroszország: Lobancev – Barisnyikov, Lisztszov, Rebenko, Nabiullin –Kaljasin – Efremov (Davidov, 70.), Lomakin, Korjan, Turik – Kurzenyev (Jascsuk, 48.). Szövetségi kapitány: Mihail Szolovjov
Gólszerző: Berecz (39.), Bobál G. (43.), Farkas Z. (80.), ill. Turik (48.), Jascsuk (77.)
A másik mérkőzésen:
WALESBELGIUM 0–3
Gólszerző: Dierckx (33., 60.), Biscotti (65.)

A VÉGEREDMÉNY
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 10 5 +5 7
2. Belgium 3 2 1 6 2 +4 7
3.
Oroszország 3 1 2 4 5 –1 3
4. Wales 3 3 2 10 –8 0
EB-SELEJTEZŐ, ELITKÖR
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–BELGIUM 2–2

Telki, 400 néző. Vezeti: Järvinen (finn)

Magyarország: Hrabina – Baksa (Kovács T., 57.), Asztalos D., Bobál D., Tamás K. – Németh M., Berecz (Kalmár, 53.) – Tóth L., Nagy D., Vida (Mayer, 66.) – Bobál G.

Belgium: Pirard – Locigno, Fiore, Rivituso (Spruyt, 65.), Van Den Ackerveken – Dierckx, Dendoncker, Gerkens, Mert (Marquet, 55.) – Schrijvers (Briscotti, 74.), Dehond
Gólszerző: Tóth L. (34.), Németh M. (40+3.), ill. Dendoncker (22.), Dehond (44.)
Kiállítva: Van Den Ackerveken (40+1.)
A másik mérkőzésen:
OROSZORSZÁG–WALES 2–1
Gólszerző: Jascsuk (30.), Korjan (71.) ill. Hill (62.)
2. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–WALES 5–1

Telki, 400 néző. V: Guidi (San Marinó-i)

Magyarország: Hrabina – Baksa, Asztalos D., Bobál D., Spandler – Németh M. – Farkas Z., Medgyes Z., Berecz (Mayer, 76.), Vida (Tóth L., 65.) – Bobál G. (Kalmár, 80.). Szövetségi kapitány: Pisont István

Wales: Lynch – M. Jones (Kandi, 54.), Dalley, L. Jones, Strong – O'Sullivan – D. John, G. Jones (Weeks, 77.), Williams (Reid, 68.), Evans – Hill. Szövetségi kapitány: Brian Flynn
Gólszerző: Bobál G. (8., 60., 69.), Vida (25.), Medgyes (45.), ill. L. Jones (44.)
A másik mérkőzésen:
BELGIUM–OROSZORSZÁG 1–0
Gólszerző: Dendoncker

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik