A ráadásban kapott góllal maradtunk le az elődöntőről

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2011.06.06. 17:56
null
Gulácsi csak az utolsó percben adta meg magát (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Nem jutott elődöntőbe a magyar U21-es válogatott a Touloni Ifjúsági Fesztiválon, miután Futács Márkó góljával ugyan vezetett a házigazda franciák ellen, de Fréderic Duplus 81. percben esett fejes találatával Franciaország egyenlített, a vége 1–1. A ráadásban kapott gól kiesést jelentett, mivel a másik mérkőzésen Mexikó 2–1-re legyőzte Kínát. Az elődöntőben Franciaország–Olaszország, Kolumbia–Mexikó.

A 18 órakor Aubagne-ban kezdődő találkozón a Gulácsi Péter – Szokol Zsolt, Fiola Attila, Kádár Tamás, Sváb Dániel – Bódi Ádám, Simon Ádám, Tajthy Tamás, Balogh Balázs – Gosztonyi András, Futács Márkó összeállításban szerepelt a korosztályos válogatott.

Az első félidő francia fölényt hozott, a „kékek" irányították a játékot, viszont mezőnyfölényük meddő maradt. Ez elsősorban Gulácsinak köszönhető, aki hibátlanul védett az első 40 percben, több bravúrt is bemutatott – a legnagyobbat Damien Le Tallec ziccerénél, amely hárításához viszont a gólvonalra visszarohanó és mentő Sváb Dániel is nagyon kellett. Róth Antal csapata az első félidőben komoly helyzetet nem tudott kidolgozni, Mathieu Gorgelinnek nem kellett védenie.

Nem úgy, mint a második elején, amikor egy közeli Gosztonyi-próbálkozást nagy reflexszel védett a hazaiak kapusa. A figyelmeztetés megvolt a franciáknak, majd jött a magyar gól: a 45. percben Gosztonyi indította szépen Futácsot, a menteni akar Saunier elszállt és nem tudott labdához érni, Futács így ziccerben léphetett ki és nagyon szépen, higgadtan elpasszolt Gorgelin mellett – 0–1!

Futács a második félidőben végig nagyon agilis és gólveszélyes volt, állandó fenyegetést jelentett a francia kapura – a támadójáték szépen feljavult a fordulás után. Közben persze a franciáknak is voltak lehetőségeik, de jó szögből járó szabadrúgásaikat sorra elpuskázták, a rossz ütemben kimozduló Gulácsi meg egyszer ököllel kapta telibe Le Tallecet, a játékvezető szerencsére nem látott okot a közbeavatkozásra...

Közben a másik meccsen Mexikó a hajrára vezetést szerzett Kína ellen, így a továbbjutás biztosításához nagyon kellett az előny megtartása.

Nem sikerült: a franciák csak a 81. percben, a hosszabbítás első percében jutottak el ziccerig, akkor viszont gólt is szereztek: egy jobb oldali sarokrúgást a meccs legjobbjának választott Duplus Kádárt túlugorva védhetetlenül fejelt a jobb alsóba – 1–1, lemaradtunk az elődöntőről. A döntetlen maga nem rossz eredmény az erős házigazda ellen – viszont a körülmények miatt fájó, hogy lecsúszott a magyar U21-es csapat a folytatásról.

„Érthetően nagy a csalódottság az öltözőben, de én kizárólag az elismerés hangján tudok nyilatkozni a játékosok mai teljesítményéről, hiszen két fárasztó meccs után, egy komoly sorozatterhelésben az eddigi legjobb játékkal rukkoltak elő. A küzdelem mellett a futballra is volt energiájuk, emellett helyzeteket is ki tudtak alakítani, így még fájdalmasabb, hogy két percen múlt a győzelmünk és a továbbjutásunk" – értékelt a meccs után Róth Antal az mlsz.hu-nak.

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 1–1

MEXIKÓ–KÍNA 2–1


TOULONI IFJÚSÁGI FESZTIVÁL
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–1 (0–0)
Aubagne, V: De Marco (olasz)
Franciaország: Gorgelin – Duplus, Saunier, Pogba, Nego (Mirin, 72.) – Trebel, Damour, Jarsale (Tafere, 60.) – Benezet (Knockaert, 78.), Court (Bourgois, 60.), D. Le Tallec.
Magyarország: Gulácsi – Szokol, Fiola, Kádár, Sváb – Bódi (Simon K., 74.), Simon Á., Tajthy, Balogh B. – Gosztonyi, Futács (Eppel, 74.)
Gólszerző: Duplus (81.), ill. Futács (45.)
A másik mérkőzésen: Mexikó–Kína 2–1
A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Franciaország 3 2 1 9–2
7
2. Mexikó
3 2 1 5–5
6
3. Magyarország
3 1 1
1 4–3 4
4. Kína 3 3 1–9
0
Az elődöntőben: Franciaország–Olaszország, Kolumbia–Mexikó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik