U15: nemzetközi tornát nyert Olaszországban a válogatott

Vágólapra másolva!
2011.06.05. 21:48
Címkék
A magyar U15-ös válogatott vasárnapi két győzelmével megnyerte az olaszországi Alpignanóban zajló nemzetközi tornát – adta hírül az MLSZ honlapja.

A mieink csütörtökön és szombaton is megnyerték csoportmeccsüket, ezzel bejutottak a legjobb négy közé, és a mai két összecsapáson aratott diadallal megszerezték a tornagyőztesnek járó serleget.

Együttesünk délelőtt a Torino ellen lépett pályára, az Ordasi Gergő – Nagy Bálint, Kecskés Ákos, Molnár Milán (Talabér Attila), Spandler Csaba – Nagy Ádám (Bedi Noel), Csicsek Levente – Lukács Richárd (Bölcsföldi Milán), Rácz Barnabás (Lenzsér Bence), Májer Milán (Grabant Bence) – Németh Erik összetételű csapat annak ellenére is nyert 2–1-re, hogy a 2x30 perces összecsapáson két büntetőt is elhibázott. A gólokat Lukács Richárd és Bölcsföldi Milán szerezte.

A döntőben a szerb FK Beograd volt a mieink ellenfele, csapatunk ugyanabban az összeállításban szerepelt, mint az elődöntőben. A finálé szoros, küzdelmes összecsapást hozott, amelyen a mieink jóval több helyzetet alakítottak ki, és Rácz Barnabás utolsó percben szerzett találatával 1–0-ra nyertek.

„A cél az volt, hogy a játékosok olyan viadalon ismerkedjenek meg a labdarúgás szépségeivel, amelyen klasszikus tornarendszerben zajlanak a mérkőzések – értékelt a sikert követően Hegedűs Gábor szövetségi edző. – Teljesen új oldalukról ismertük meg a játékosokat, akiken végig látszott a motiváltság, és meccsről meccsre egyre javult a teljesítményük. Hozzáállásukkal, viselkedésükkel maximálisan elégedettek vagyunk, és biztos vagyok abban, hogy sokat hasznosíthatunk az elmúlt napok tapasztalataiból."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik