U18-as válogatott: gól nélküli döntetlen Mészöly Géza első meccsén

Vágólapra másolva!
2012.03.13. 21:33
Címkék
A magyar U18-as válogatott gól nélküli döntetlent játszott a macedón korosztályos együttessel Strumicában – adta hírül az mlsz.hu. A januárban kinevezett Mészöly Géza irányításával első mérkőzését játszotta az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U18-as válogatottunk, együttesünk a Nagy Gergő – Botka Endre, Szilvási Péter, Kelemen Márk, Hangya Szilveszter – Pintér András, Lőrinczy Attila, Kleinsheisler László – Huller Ádám (Kaiser László, 57.), Ádám Martin (Tóth László, 57.), Bese Barna (Vankó Imre, 69.) összetételben szerepelt a találkozón.

A mérkőzésen a magyar válogatott lépett fel támadó szellemben, a házigazdák beálltak védekezni saját térfelükre, és kontrákból igyekeztek helyzeteket kialakítani. A labdabirtoklási fölényünk ellenére viszonylag kevés helyzet alakult ki a macedón kapu előtt, a legnagyobb lehetőségünk a 60. percben adódott, ekkor Ádám Martin becselezte magát a 16-oson belülre, lövése után a labda a kapufáról pattant ki, az érkező Bese Barna pedig csak centikkel maradt le róla. A mezőnyfölényünk végig megmaradt, de a lefújásig nem született gól, 0–0-s döntetlennel zárult a meccs. A két csapat csütörtökön újra megmérkőzik egymással.

„Küzdelmes meccset játszottunk nagyon rossz talajú pályán – értékelt a lefújás után Mészöly Géza. – A védekezésünk végig stabil volt, a támadójátékban azonban még sokat kell fejlődnünk, ennél sokkal több helyzetet kellett volna kialakítanunk a mérkőzésen. Ez volt az első közös meccsünk a válogatottal, a hozzáállást feltétlenül dicséret illeti, de játékban még bőven van javítani valónk az októberi tétmérkőzésekig."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik