U19-es Eb-selejtező: a magyar csapat kikapott Moldovától Tatabányán

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 16:19
null
A mieink kikaptak Moldovától (Fotó: Németh Ferenc)
Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Moldovától Európa-bajnoki selejtezőn a 6. csoportban, amelynek a küzdelmeit Telkiben, illetve Tatabányán rendezik.

A mieink az Ambrusics Róbert – Szolnoki Roland, Otigba Kenneth, Kelemen Dávid, Farkas Norbert – Szakály Attila, Tóth Lajos, Izing Martin – Zamostny Balázs, Elek Bence, Czár Richárd összeállításban kezdték a mérkőzést. A találkozó elején mindkét csapat a biztonságos védekezésre helyezte a fő hangsúlyt, kevés lehetőség alakult ki a játékosok előtt.

Úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel vonulhatnak szünetre a csapatok, de a játékrész hosszabbításában egy kontránál hibázott a védelmünk, a moldovaiak pedig kihasználták a lehetőséget, és megszerezték a vezetést.

A második félidőben Szepessy László szövetségi edző cserékkel próbált frissíteni, és fel is javult a támadójátékunk, Ponczók Csaba és Elek Bence is egyenlíthetett volna, ám a lehetőségekből nem született gól. A moldávok végül fegyelmezett védekezéssel kihúzták kapott gól nélkül, és 1–0-ra megnyerték a mérkőzést.

„Tipikus egygólos mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat hajtott, küzdött, és végül egy figyelmetlenség után a moldovaiak szerezték meg azt a bizonyos találatot, ami eldöntötte a meccs kimenetelét. A helyzeteink megvoltak, és a második félidőben játékosaim mindent megtettek a gólszerzés érdekében, az ebben a periódusban mutatott játékra lehet alapozni a folytatásban. Egy torna olyan, hogy egymás után kell megtenni a lépéseket a sikerhez, nekünk azonban a második meccsen egyszerre két lépcsőt kell felfelé lépnünk" – nyilatkozta a mérkőzés után Szepessy László az mlsz.hu-nak.

A csoport másik mérkőzésén Lengyelország 2–0-ra megverte Finnországot Telkiben.

 U19-ES EB-SELEJTEZŐ
6. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország–Moldova 0–1
Lengyelország–Finnország 2–0
   
A TOVÁBBI PROGRAM
OKTÓBER 27., SZERDA
Magyarország–Finnország 14.30, Tatabánya
Moldova–Lengyelország 14.30, Telki
   
OKTÓBER 30., SZOMBAT
Magyarország–Lengyelország 12.30, Tatabánya
Finnország–Moldova 12.30, Telki

 

 

A MAGYAR U19-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Ambrusics Róbert (Leicester City), Nacsa Péter (Győri ETO)
Védők: Otigba Kenneth (Heerenveen), Kelemen Dávid (MTK), Izing Martin (Videoton-Puskás Akadémia), Szolnoki Roland (Videoton-Puskás Akadémia), Farkas Márk (Haladás), Farkas Norbert (Videoton-Puskás Akadémia)
Középpályások: Windecker József (Győri ETO), Batizi-Pócsi Balázs (Nyíregyháza), Szakály Attila (Haladás), Skriba Máté (MTK), Kovács István (Haladás), Ponczók Csaba (Videoton-Puskás Akadémia), Czár Richárd (Budapest Honvéd)
Támadók: Zamostny Balázs (Pécs), Tóth Lajos (Debrecen), Elek Bence (Videoton-Puskás Akadémia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik