Válogatott: A két mérkőzésen számunkra kötelező a győzelem - Juhász

Vágólapra másolva!
2011.05.30. 15:56
Címkék
Június elején a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzés, majd a San Marino elleni Eb-selejtező vár a magyar labdarúgó-válogatottra, soraiban az évek óta alapembernek számító Juhász Rolanddal. Az Anderlecht középső védője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a válogatott kapcsán határozottan leszögezte: a nemzeti csapatnak kötelező győznie.

„Ki kell mondani, bár sokan nem szeretik ezt felvállalni: ezen a két mérkőzésen számunkra kötelező a győzelem – nyilatkozta Juhász Roland. – Ez a két találkozó nekünk már mindenképpen ebbe a kategóriába tartozik. Ha komolyan gondoljuk a jövőben, akkor az ilyen összecsapásokat hozni kell. Nem kell másról beszélni, két győzelemre van szükségünk.”Juhász Roland. – Ez a két találkozó nekünk már mindenképpen ebbe a kategóriába tartozik. Ha komolyan gondoljuk a jövőben, akkor az ilyen összecsapásokat hozni kell. Nem kell másról beszélni, két győzelemre van szükségünk.”

A védő utalt a soron következő nehezebb feladatra is, a Svédország elleni hazai Eb-selejtezőre.

„A svédek elleni persze teljesen más meccs lesz, de addig még van három összecsapásunk, biztos, hogy ez a periódus maximálisan szolgálja a felkészülésünket. A svédek elleni sorsdöntő találkozó lesz, amilyen az volt a két évvel ezelőtti is.”

Az Anderlecht más közegbe vágyó, magát más csapatban és bajnokságban megméretni kívánó védője beszélt a válogatott védelmének bizonytalanságairól, a fontos meccseken kapott sok gólról is.

„A védelemben nagyon fontos, hogy rendszeresen együtt játsszon a hátsó négyes. Az elmúlt időben viszont történtek nálunk változások. Eltiltás miatt, esetleg Egervári Sanyi bácsi próbálkozott más játékosokkal. Korábban az volt inkább a jellemző, hogy kialakult hátul egy stabil négyes, rendszeresen együtt játszottunk, egyre jobban éreztük egymást. Azért ehhez hozzátartozik, hogy a védekezésünk nemcsak a négy védőről szól, mert egy komplett csapat együtt védekezik. Így összességében kell megtalálni a sorok között a hangsúlyt, gondolok itt védők és középpályások, valamint középpályások és támadók közötti játékkapcsolatra. Úgy gondolom, jó úton járunk, de remélem, hogy az előttünk álló két mérkőzés nem a védekezésünkről szól majd.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik