Válogatott: Az első góljuk előtti lövés védhető volt - Király

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 23:06
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás-stadionban 4–0-s vereséget szenvedett Hollandiától Eb-selejtezőn. Nemzeti együttesünk kapusa, Király Gábor a lefújás után elmondta: az első holland találatnál védhető lövésből kapott gólt.

„Tudtuk, hogy milyen játékerőt képviselnek a hollandok, akik ezt meg is mutatták – nyilatkozta a Sport Tv-ben Király Gábor. – Az első góljukat lehetett volna védeni, talán ha nincs a korai vezetésük, akkor hosszabb ideig ki tudtuk volna húzni kapott gól nélkül, és lehetett volna több sanszunk. A második félidőben viszont már egyértelműen fölénk nőttek, játék- és mezőnyfölényben futballoztak. De nekünk is voltak azért helyzeteink, amelyekből kiderült, ők is tudnak hibázni, képesek vagyunk odakerülni. Viszont védekezésben sokkal masszívabbnak kell lennünk. Minden magyar játékosnak el kell gondolkodnia a saját teljesítményén, én is így teszek, mert van miért. Az első góljuk előtti lövés védhető volt, először lábbal akartam hárítani, de amikor láttam, hogy nem túl erős, kézzel nyúltam utána.”Király Gábor. – Az első góljukat lehetett volna védeni, talán ha nincs a korai vezetésük, akkor hosszabb ideig ki tudtuk volna húzni kapott gól nélkül, és lehetett volna több sanszunk. A második félidőben viszont már egyértelműen fölénk nőttek, játék- és mezőnyfölényben futballoztak. De nekünk is voltak azért helyzeteink, amelyekből kiderült, ők is tudnak hibázni, képesek vagyunk odakerülni. Viszont védekezésben sokkal masszívabbnak kell lennünk. Minden magyar játékosnak el kell gondolkodnia a saját teljesítményén, én is így teszek, mert van miért. Az első góljuk előtti lövés védhető volt, először lábbal akartam hárítani, de amikor láttam, hogy nem túl erős, kézzel nyúltam utána.”

Király Gábor szerint a hátralévő négy nap – Amszterdamban vendégeskedünk kedden – elegendőnek kell lenni arra, hogy rendezzük sorainkat.

„Minden mérkőzés új sansz is egyben, megmutathatjuk, hogy jobban tudunk játszani, kevesebb hibát követünk el. Ehhez azonban előbb még szakmailag is le kell vonni a mostani mérkőzés tanulságait, és mindenkinek önkritikát kell gyakorolnia.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik