Válogatott: Bene Ferenc három nap alatt öt edzést tart az U17-eseknek

Vágólapra másolva!
2011.01.18. 14:30
Címkék
Hétfőtől szerdáig tart a márciusi Európa-bajnoki elitkörre készülő magyar U17-es válogatott első idei edzőtáborozása. Bene Ferenc szövetségi edző három nap alatt öt tréninget vezényel a keretbe meghívott 23 játékosnak Telkiben, adta hírül az mlsz.hu.

A magyar U17-es csapat március végén az orosz, a román és az izlandi válogatott ellen lép pályára a Európa-bajnoki selejtező hazai rendezésű elitkörében, melynek győztese biztosítja helyét a Szerbiában rendezendő májusi kontinensviadalon. Az elitkör előtt válogatottunkra még több összetartás, illetve felkészülési mérkőzés vár, majd ezek alapján alakul ki az a keret, amely részt vesz a selejtező minitornán.

Az első idei edzőtáborozásra Bene Ferenc 23 játékost invitált Telkibe. Afutballisták között vannak, akik a decemberi kiválasztón kaptak először meghívót a csapatba, és olyanok is, akik már az őszi selejtezők alkalmával is tagjai voltak az együttesnek.

„Augusztus óta dolgozom együtt a válogatottal, és az elmúlt hónapokban igyekeztem feltérképezni a teljes korosztályt – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Bene Ferenc. – Kialakult egy harminc-negyven főből álló bő keret, s a következő hónapok feladata lesz a legjobb játékosok kiválasztása az elitkörre. A kísérletezés szakasza lezárult, az edzéseken már azokat a taktikai elemeket gyakoroljuk, amelyeket a márciusi mérkőzéseken alkalmazunk majd."

A MAGYAR U17-ES VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE 
Kapusok: Csorvási Tamás (Debrecen), Gelei Vince (Ferencváros), Nagy Gergő (Győr)
Védők: Botka Endre (Bp. Honvéd), Csató Martin (Győr), Eperjesi Gábor (Diósgyőr), Füredi Patrik (Szombathely), Kelemen Márk (Győr), Szilvási Péter (Bp. Honvéd), Zámbó Dániel (MTK), Zsirai Martin (Szombathely)
Középpályások: Farkas Aurél (Bp. Honvéd), Halmai Ramon (Szombathely), Kocsis Gergő (Augsburg), Lőrinczi Attila (Bp. Honvéd), Pintér András (MTK)
Támadók: Barcsay Márk (Videoton-PFA), Berki István (Szombathely), Illés Dávid (Győr), Karacs Péter (Bp. Honvéd), Prosser Dániel (Bp. Honvéd), Szenes Bence (Rot-Weiss Essen), Szécsi Márk (Debrecen)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik